6 pleziertips voor de kids!

Met je kinderen naar een festival? Klinkt misschien gek – maar niet op Festival Dranouter! Dranouter trekt een breed publiek aan van jongeren, jeugdbewegingen, ouderen, kinderen en zelfs baby’s. Laat je door deze lijst inspireren voor 6 toffe activiteiten voor het hele gezin!

Schitterende optredens in de Mainstage

Kies je grasplekje uit bij de Mainstage voor de bekendste headliners van Festival Dranouter. Ondertussen trekken de kinderen op bekerinzameltocht die ze inleveren bij het Bekerinzamelpunt. Maar wedden dat Tom Odell (solo), The Kooks of Black Box Revelation een diepe indruk zullen nalaten op het hele gezin?

Op bezoek in de Palace

Een bezoekje aan de Palace mag niet ontbreken. Overdag ga je “brulracen” of ga je op avontuur in het Smaakpaleis. Bij de Palace vind je ook Plastiek Boetiek. Je stopt je leeg drankbekertje in één van de machines om er een uniek gadget van te maken. Een draagtas, hoesje voor je gsm, lepel… Een plezante activiteit die nog eens goed is voor het milieu ook! ’s Avonds is deze tent the place to be voor zotte dansfeestjes.

Tot rust komen in de Kerk

Kom tot rust met een intiem optreden in de Kerk van Dranouter. Kinderen nestelen zich in de vele kussens helemaal vooraan. De beste plek voor muziek van Geike, The Bony King Of Nowhere, Jan Verstraeten, Wende

De Dranouter-Shop

Passeer langs de Dranouter Shop (tussen de Mainstage en de ingang) met kleurrijke koptelefoons voor de kinderen, Dranouter-sokken voor papa, T-shirts voor mama

Dubbel plezier bij de Clubstage!

Met enerzijds een uitgebreid terras bij de Guinness Corner en de Oxfam-bar én originele, houten speelattracties anderzijds.

Knutselen in De Voute

Trek naar De Voute voor plezierige kinderattracties, beklimbare springballen, creatieve upcycle workshops
In het ecologisch dorp vind je Tetra Town, waar alles gemaakt is van Tetra-brikken. Heb je ooit al een Tetra-stoel gezien, of een Tetra-parasol? Met de brikken mag je zelf aan de slag gaan: Tetra Town is een waar knutselparadijs! Maak je een Tetra-hoed, of ga je toch voor een zelfgemaakte button? Placeer je daarna op het terras van Etablissement La Courrone voor een streekbier of een tuinsapje.

Kleine prijsjes

Wist je dat kinderen en jongeren jonger dan 12 jaar gratis toegang krijgen tot het festivalterrein en de camping? Hier vind je een overzicht van alle verminderde prijzen voor kinderen en jongeren.