Line-up compleet met o.a. Compact Disk Dummies en Meskerem Mees

Op donderdag 5, vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 augustus kan je in Dranouter terecht voor de coronaproof Dranouter Zomersessies XL. Op de line-up stonden al o.a. Hooverphonic, Eefje de Visser, Gabriel Rios, 20 jaar Flip Kowlier, Bart Peeters, Het Zesde Metaal, Brihang & meer. Dankzij de Palace-tent krijg je je extra portie festivalsfeer & randanimatie. Allemaal veilig én plezant. Nu voegt de organisatie een laatste lading namen toe aan het programma van concerttent Kayam. Met Compact Disk Dummies, Talisk, Rumbaristas, Meskerem Mees en Jaouad is de line-up compleet! 

Check hier de time table. Bekijk hier de openingsuren van de Dranouter Zomersessies XL.

In 2012 bestormden de toen piepjonge Compact Disk Dummies met ongekende oerkracht het podium van Humo’s Rock Rally. Het aanwezige publiek bleef murw achter en de jury beloonde hun stomende electrorock met een gouden plak. Zo veel jaar later gaat het de broertjes Lennert en Janus Coorevits nog steeds voor de wind. Ze werden de allereerste vaste huisband van De Ideale Wereld, en op Studio Brussel kreeg Lennert een vermakelijk item als remixer van de actualiteit. De MIA voor beste dance heeft de broertjes Coorevits vleugels gegeven. 

In 2020 zag ‘Neon Fever Dream’ het levenslicht, met dezelfde succesingrediënten als hun vorige releases: donkere, futuristische elementen, maar toch vooral lekker dansbaar. De tien nummers - met vooruitgeschoven single ‘I Remember’ op kop - zijn stuk voor stuk beklijvende electropop-songs die de luisteraar virusgewijs inpalmen en niet meer loslaten. Dit album was in 2020 hét neonlichtje in de duisternis. Come party with the Dummies!

De prestigieuze BBC Radio 2-bekroningen van 'Folk Band of the Year', 'Folk Award' en 'Musician of the Year', het zijn maar enkele topjes van de gigantische  prijzenberg die Talisk bijeenverzamelde. Als een van de populairste Schotse folkgroepen van het afgelopen decennium stonden ze op alle toonaangevende festivals: het Cambridge Folk Festival 2019, het wereldberoemde Tønder-festival in Denemarken, Rainforest World Music Festival in Maleisië, het Philadelphia Folk Festival, het Celtic Connections in Glasgow... Dit rijtje kon niet aangevuld worden met 'Festival Dranouter 2020', wel met de Dranouter Zomersessies XL in 2021. 

Neem een stemgeluid zo helder als bronwater, voeg een gulle dosis puurheid toe en werk af met een portie panache, en je hebt Meskerem Mees. Deze grande dame van vooraan in de twintig neemt je bij je nekvel en laat je niet meer los. Haar debuutsingle 'Joe' verovert de ether én harten in binnen- en buitenland. Een daarvan is Tourist LeMC, die haar vraagt om mee te werken aan zijn nieuwe plaat 'Niemandsland'. Met Meskerem Mees' frisse bijdrage aan de titeltrack maakt ook het grote publiek kennis met dit ontluikende supertalent.

Het bijzonder interessant en kleurrijk wereldmuziekgezelschap Rumbaristas heeft roots en invloeden uit zowel de Zuid- als Centraal-Europese muziek. Nummers als ‘Como Como’, ‘Mala Hierba’ of ‘Sabe a Miel’ passeerden vlot op de radio en lieten horen waar Rumbaristas een patent op heeft: een feestelijke en aanstekelijke mix van rumba, tarantella en balkanmuziek. Origineel is zonder meer dat er zonder complexen wordt gezongen in het Spaans, Italiaans of Nederlands. ‘No Llores’ is de fijne nieuwe single  waarmee Rumbaristas de toon zet voor deze zomer van 2021: zorgeloos én met de blik op morgen. Het nummer is een eigenzinnige featuring met Laïs van ‘Don’t Cry Sister’ van JJ Cale. Hun tweede album wordt verwacht in het voorjaar van 2022, maar eerst gaat Rumbaristas deze zomer volop met ‘No Llores’ op pad!

De voorbije maanden werkte kunstenaar en ondernemer JAOUAD samen met music director Neil Akenzua aan een nieuwe showcase. Een lockdown brengt inzichten: het resultaat is een catchy show vol met zwoele saxgeluiden, gitaarsolo’s, virtuose manoevres op het keyboard & een strakke ritmesectie. Een nieuwe sound werd geboren waarbij songs uit JAOUAD zijn debuutalbum Messias hand in hand gaan met nieuwe songs die nog niet op plaat zijn uitgebracht. Een concert met kleurrijke kostuums, ontwapenende présence en een stuwende energie. Don’t judge a book by its cover – join the rainbow party!