NIEUW - Bubbels van 1 tot maximaal 8 personen

Dit jaar geen Festival Dranouter zoals we gewoon zijn, wel de coronaproof Dranouter Zomersessies XL met een gelijkaardige festivalsfeer. In de Kayam-tent geniet je op elke festivaldag van de allerbeste optredens: Eefje de Visser, Brihang, Gabriel Rios, Compact Disk Dummies, Bart Peeters, Het Zesde Metaal & meer staan er op het podium. Dankzij de Palace-tent krijg je je extra portie festivalsfeer & randanimatie. De Dranouter Zomersessies ontvangen maximaal 5.000 festivalgangers per festivaldag. Oorspronkelijk bood de organisatie enkel dagtickets aan voor bubbels van 4 personen, maar vanaf vandaag kan je ook tickets aankopen voor bubbels van 1 persoon tot maximaal 8 personen. Op die manier kan iedereen afzakken naar het authentiekste festival van Vlaanderen.

Oorspronkelijk verliep de ticketverkoop van de Dranouter Zomersessies XL met dagtickets, enkel beschikbaar voor bubbels van maximaal 4 mensen. Op die manier kon de organisatie zichzelf indekken, mochten de veiligheidsmaatregelen alsnog verstrengen tijdens de zomer. Daarnaast kon de organisatie via de bubbels van 4 zo veel mogelijk mensen de kans geven om te genieten van concerten van Het Zesde Metaal, Eefje de Visser, Compact Disk Dummies en co. Sinds de aankondiging van onze Zomersessies XL zijn de coronamaatregelen echter helemaal vastgelegd door de overheid. Zo zijn bubbels van 8 intussen al toegelaten. De werkwijze van de Dranouter Zomersessies XL werd dan ook aangepast aan de maatregelen en de nood van jullie, ons festivalpubliek.

Ook singles, koppels & grotere groepen naar Zomersessies XL

Er kwamen ontzettend veel vragen van festivalgangers die met 2 naar de Zomersessies XL wilden komen, of met hun gezin van 5, maar ook van mensen die wilden aansluiten bij een bubbel van 4 die al festivaltickets had aangekocht. Toen moest de organisatie die mensen helaas teleurstellen.

Dankzij de versoepelingen van de overheid naar bubbels van 8 kunnen de Dranouter Zomersessies XL nu aan die vragen tegemoetkomen. We bieden nu bubbels aan van 1 persoon tot maximaal 8 personen. Of je nu alleen wil genieten van de Zomersessies, met je partner, of wil aansluiten bij vrienden: iedereen kan nu terecht op de Dranouter Zomersessies XL.

Veilig genieten van optredens & randanimatie 

Het evenement zal veilig, kwalitatief en ontspannen verlopen – ook met deze aangepaste ticketverkoop. De organisatie creëerde immers extra oppervlakte door de Kayam-concerttent anders in te richten.

  • Na 10 jaar keert de Kayam terug in haar iconische V-vorm. Het podium bevindt zich in de top van de V-vorm, waardoor iedereen goed zicht heeft op het podium.
  • De geventileerde Kayam-tent is één grote, ruime zone, met voldoende plaats om afstand te bewaren tussen alle bubbels.
  • Wie aankomt in de concerttent, die kiest met zijn bubbel zijn statafeltje uit. Die plek vormt de locatie voor alle optredens van die dag.
  • Tussen de optredens door verken je het grote festivalterrein met vier themabars, openluchtterrassen... Voor randanimatie kan je terecht in de Palace-tent!

Enkele concreet voorbeelden

  • Wie alleen komt, die kiest één statafel uit voor zichzelf.
  • Wie met twee, drie of vier personen afzakt naar de Zomersessies XL, die kiest één statafel.
  • Groepjes vanaf 5 tot en met 8 personen nemen 2 statafels in dicht bij elkaar. Heb je vrienden die al tickets hadden, dan kan jij bij hen aansluiten (tot een bubbel van max. 8 personen).
  • Let wel: op voorhand een statafel reserveren is niet mogelijk. Je hoeft de organisatie niet te verwittigen bij uitbreiding van jullie bubbel (tot maximaal 8 personen). Wie met een grote bubbel langskomt op de Dranouter Zomersessies XL, die komt wel best samen aan. Zo kan je 2 statafels uitkiezen dicht bij elkaar.
  • In je bubbel mag je dansen en feesten. De bubbels mogen onderling nog niet vermengd worden. De afstandsregels tussen de bubbels blijven gelden.

Ook ticket voor kinderen nodig

Ook kindjes hebben een ticket nodig voor een festivaldag van de Dranouter Zomersessies XL. Om deze festivaleditie te mogen organiseren, is het immers erg belangrijk dat de organisatie een precies overzicht heeft van het aantal bezoekers. Alvast bedankt voor het begrip. Baby'tjes in de buggy, op de schoot of in een draagzak kunnen gratis meekomen met de ouders.

Toegankelijkheid & assistentie

De Dranouter Zomersessies XL zijn zo toegankelijk mogelijk georganiseerd. Wie gebruik wil maken van de ADL-parking, een plaatje wil op het rolstoelpodium of wie om medische redenen de optredens enkel zittend kan bijwonen, kan het aanvraagformulier invullen (i.s.m. Inter en Goed Thuiszorgwinkel).

Coronagarantie

Mochten de Dranouter Zomersessies XL in 2021 niet, of slechts voor een beperkt publiek, kunnen plaatsvinden omwille van de coronacrisis, dan krijgen tickethouders automatisch de waarde van hun festivalticket (incl. lading bongs) terug. Op de website vind je alle voorwaarden voor deze coronagarantie. Zo is er voor jou geen enkele reden om geen tickets aan te kopen voor de Dranouter Zomersessies XL.

Koop snel je dagtickets voor donderdag 5/08, vrijdag 6/08 of zondag 8/08

Er zijn intussen geen tickets meer beschikbaar voor de Dranouter Zomersessie XL van zaterdag 7 augustus (met o.a. Bart Peeters en De Dolfijntjes). Voor deze Zomersessie is het dus niet meer mogelijk om kleinere / grotere bubbels te vormen. Voor deze Zomersessie XL houdt de organisatie aan bij de verdeling per 4 mensen per statafel.


Voor de Dranouter Zomersessie XL van donderdag 5 augustus (met o.a. Eefje de Visser en Hooverphonic), van vrijdag 6 augustus (o.a. Compact Disk Dummies, Gabriel Rios) en zondag 8 augustus (o.a. Het Zesde Metaal, Brihang) kan je wel kleinere en/of grotere bubbels vormen.