Info over de camping

Openingsuren

Open vanaf donderdag 1 augustus om 14u00. We sluiten de camping af op maandag 5 augustus om 12u00.

Locaties & formules

Download hier het campingplan van #dranouterfest19!

Campingtickets

 • Kamperen kan enkel voor wie in het bezit is van een geldig campingticket, dat zowel in voorverkoop als aan de kassa gekocht kan worden
 • Er moet één campingticket gekocht worden per persoon, niet per tent.
 • Campingtickets worden enkel verkocht in combinatie met een festivalticket. Wie geen festivalticket koopt, krijgt dus geen toegang tot de camping.
 • Heb je je festivalticket gekocht zonder campingticket, maar wil je toch graag blijven overnachten op Festival Dranouter 2019? Tijdens het festival kan je aan de kassa je festivalticket upgraden en een campingticket aankopen.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar hebben geen campingticket nodig, zij mogen gratis kamperen - lees meer over onze speciale tarieven voor kinderen & jongeren

Extra weetjes

Wat wel, wat niet?

 • Vuur maken is niet toegestaan, tenzij op de aangegeven BBQ-zones.
 • Op geen enkele van de campings zijn dieren toegelaten, uitgezonderd geleidehonden.
 • Mobilhomes, caravans en kampeerwagens zijn enkel toegelaten op de Stille Camping Zone.
 • Op de Stille Camping Zone is het stil vanaf 23u. Op de Camping Zone is het stil vanaf 3u.
 • Het is verboden om glas en scherpe voorwerpen mee te nemen op de campings van Festival Dranouter. 

Bestel frisse blikjes Jupiler

Het is verboden om glas en scherpe voorwerpen mee te nemen op de campings van Festival Dranouter. Bierflesjes en bakken bier zijn dus niet toegelaten. Via het online bestelplatform kan je makkelijk frisse blikjes Jupiler bestellen (per 12 verkocht). Je haalt je frisse pintjes af aan de Campingbar aan de ingang Camping Zone.

Afval

Iedereen krijgt bij aankomst een afvalzak voor restafval en PMD. Heb je er nog extra nodig? Geen probleem, onze vrijwilligers aan de ingang van de camping helpen je graag verder. We rekenen er op dat u bijdraagt aan het proper houden van de camping en alles netjes achterlaat. We dragen duurzaamheid hoog in het vaandel! 

Parking op camping?

Om veiligheidsredenen zijn auto’s op de camping verboden. Wij voorzien aparte parkeerterreinen. Mobilehomes en caravans kunnen terecht op de 'Stille Camping Zone' in de Dranouterstraat. Enkel wanneer je verblijft op de 'Comfort Zone' kan je parkeren nabij je chalet.

Vuur & BBQ?

Open vuur is, in al zijn vormen, verboden op de campings: open bbq, kaarsen, sfeerkaarsen, fakkels, enz. zijn uit den boze.
Koken op gasvuurtjes of barbeque kan uiteraard maar dan wel enkel op de daarvoor voorzienen zone's. Tussen de tenten is dit niet toegestaan. Eten bereiden op gasvuur mag enkel als de voeding van het vuur bestaat uit kleine gasflesjes van max. 3 kg die speciaal voor campingdoeleinden gemaakt werden. 
Op iedere camping worden zones ingericht waar je je barbeque of kookvuur kan opstellen op veilige afstand van de tenten.

Mobilhomes, caravans en kampeerwagens

Mobilhomes, caravans en kampeerwagens en –karretjes kunnen enkel terecht op de Stille Camping Zone (volg de wegwijzers van de rondweg). 

 • Gewone wagens en breaks worden niet beschouwd als mobilhomes. Het is dus niet toegelaten om met een tijdelijk omgebouwd voertuig op deze camping te staan.
 • Een mobilhome is een voertuig dat permanent als verblijf en slaapplaats is ingericht met de nodige faciliteiten.

Wens je toch met een omgebouwde bestelwagen te komen of te slapen op een matras in je wagen, dan kan je terecht op de parkeerzone nabij de Stille Camping Zone. Als je douche & sanitair wenst te gebruiken, dan hoef je enkel de straat over te steken (= enkel indien je beschikt over een campingticket). Op de Stille Camping Zone wordt geen elektriciteit voorzien.