Info over de camping

Openingsuren

Open vanaf donderdag 6 augustus 2020 om 14u00. We sluiten de camping af op maandag 10 augustus 2020 om 12u00.

Campingplan

Download hier het campingplan van Festival Dranouter 2020.

REGLEMENT & Extra weetjes

 • Kamperen kan enkel voor wie in het bezit is van een geldig campingticket, dat zowel in voorverkoop als aan de kassa gekocht kan worden.
 • Er moet één campingticket gekocht worden per persoon, niet per tent of per mobilhome.
 • Campingtickets zijn enkel geldig in combinatie met een regulier festivalticket. Dat zijn alle festivaltickets, met uitzondering van een ticket voor de startavond op donderdag. Wie wel een campingticket heeft maar geen festivalticket, krijgt dus geen toegang tot de camping.
 • In ruil voor een geldig campingticket én op vertoon van een geldig festivalticket, kan je inchecken op de camping. Je campingticket geeft geen toegang tot de andere kampeerterreinen. Je campingticket geeft enkel toegang tot de camping die jij hebt gekozen. 
 • Wie een campingticket aankocht samen met zijn/haar vroegboekticket, kiest ter plekke op welke van deze 4 campings hij/zij wil overnachten: Camping Zone, Stille Camping Zone, Mobilhome Camping of Plus Camping. Je hoeft verder niets te doen.
 • Wie met een mobilhome of caravan kampeert, die kan terecht op de Mobilhome Camping. De voorbije jaren moesten bezoekers vaak naar een andere camping omdat die van hun keuze volzet was. Vaak ging het om bezoekers met mobilhomes, caravans of kampeerwagens. Door de festivalganger (met uitzondering van wie zijn campingticket kocht in de vroegboekactie) vooraf zijn keuze te laten bepalen, wil de organisatie iedereen de garantie te bieden om op de camping van zijn keuze te overnachten. Zo kunnen we immers vooraf meedelen of een bepaalde camping volzet is. Dat voorkomt frustratie ter plekke.
 • Op de Mobilhome Camping is er per mobilhome/caravan/kampeerwagen een beperkt aantal tentjes toegelaten, zodat families samen kunnen kamperen. Het volstaat om per persoon een ticket voor deze camping aan te kopen (of je vroegboekticket te gebruiken). Qua aantal tentjes hanteren we de regel van de redelijkheid. De Stille Camping is voorbehouden voor tenten.
 • Heb je je festivalticket gekocht zonder campingticket, maar wil je toch graag blijven overnachten op Festival Dranouter 2020? Via het ticketplatform kan je nog een campingticket aankopen.  Tijdens het festival kan je aan de kassa je festivalticket upgraden en een campingticket aankopen (20 euro).
 • Kinderen jonger dan 12 jaar hebben geen campingticket nodig, zij mogen gratis kamperen - lees meer over onze speciale tarieven voor kinderen & jongeren.

Wat wel, wat niet?

 • Vuur maken is niet toegestaan, tenzij op de aangegeven BBQ-zones.
 • Op geen enkele van de campings zijn dieren toegelaten, uitgezonderd geleidehonden.
 • Mobilhomes, caravans en kampeerwagens kunnen terecht op de Mobilhome Camping.
 • Op de Stille Camping Zone, de Mobilhome Camping en Comfort Camping is het stil vanaf 23u. Op de Camping Zone is het stil vanaf 3u.
 • Het is verboden om glas en scherpe voorwerpen mee te nemen op de campings van Festival Dranouter. 

Afval

Iedereen krijgt bij aankomst een afvalzak voor restafval en PMD. Heb je er nog extra nodig? Geen probleem, onze vrijwilligers aan de ingang van de camping helpen je graag verder. We rekenen er op dat u bijdraagt aan het proper houden van de camping en alles netjes achterlaat. We dragen duurzaamheid hoog in het vaandel! 

Parking op camping?

Om veiligheidsredenen zijn auto’s op de camping verboden. Wij voorzien aparte parkeerterreinen. Mobilehomes en caravans kunnen terecht op de Mobilhome Camping. Enkel wanneer je verblijft op de 'Comfort Zone' kan je parkeren nabij je chalet.

Vuur & BBQ?

Open vuur is, in al zijn vormen, verboden op de campings. Open bbq, kaarsen, sfeerkaarsen, fakkels, enz. zijn uit den boze.
Koken op gasvuurtjes of barbeque kan uiteraard maar dan wel enkel op de daarvoor voorziene zones. Tussen de tenten is dit niet toegestaan. Eten bereiden op gasvuur mag enkel als de voeding van het vuur bestaat uit kleine gasflesjes van max. 3 kg die speciaal voor kampeerdoeleinden gemaakt werden. 
Op iedere camping worden zones ingericht waar je je barbeque of kookvuur kan opstellen op veilige afstand van de tenten.