FAQ: Tickethouders van Festival Dranouter 2020

Na de geannuleerde editie van Festival Dranouter 2020, werd beslist dat die tickets geldig zouden blijven voor de edities van Festival Dranouter 2021 of de editie van Festival Dranouter 2022. De organisatie van Festival Dranouter plant echter een alternatieve versie voor de zomer van 2021, nog geen écht festival zoals we gewoon zijn. Toch willen we de tickethouders van 2020 niet in de kou laten staan. Tickethouders van Festival Dranouter 2020 krijgen via e-mail een voucher toegestuurd, dat ze eventueel kunnen inzetten voor aankoop van toegangstickets voor de  alternatieve zomer 2021 en/of Festival Dranouter 2022 (en de bijhorende producten). Zo moeten tickethouders niet wachten tot de volwaardige editie van Festival Dranouter in 2022 om hun ticket van Festival Dranouter 2020 te gebruiken, maar kunnen ze in 2021 al aankopen doen. Ben je tickethouder van 2020, dan vind je hieronder alle antwoorden op je vragen!

Hoe werkt het voor jou als tickethouder van Festival Dranouter 2020?

Je krijgt één voucher voor de totale waarde van je bestelling van producten voor Festival Dranouter 2020. Met andere woorden: jouw totale bestelling van Festival Dranouter 2020 wordt omgezet naar één voucher met dezelfde waarde.

 • De voucher kan je gebruiken om toegangsticket(s) aan te kopen voor de alternatieve zomer in 2021 en/of Festival Dranouter 2022. Aan jou de keuze. Daarna vervalt jouw voucher.
 • Met de voucher kan je, samen met je toegangsticket, ook een lading bongs (= drank- en eetbonnen) aankopen. Zo kan je je festivaldag meteen goed starten :-)

Onze ticketpartner Ticketmatic bezorgt je automatisch een voucher via e-mail, naar het e-mailadres waarmee je je tickets voor Festival Dranouter 2020 aankocht. Je hoeft dus zelf geen actie te ondernemen. Hou je mailbox goed in de gaten (check ook je spam!). Kreeg je geen e-mail? Check dan zeker eens je online Ticketmatic-account.

Schrijf het nu al in je agenda: de alternatieve festivalzomer in 2021 vindt plaats op 5-6-7-8 augustus 2021, Festival Dranouter zal plaatsvinden op 4-5-6-7 augustus 2022. 

Campingticket of bongs gekocht voor 2020?

Jouw totale bestelling van Festival Dranouter 2020 wordt omgezet naar één voucher met dezelfde waarde.

 • Had je samen met je festivalticket van Festival Dranouter 2020 een campingticket gekocht? In de voucher die je toegestuurd krijgt, zit de waarde van je campingticket omvat.
 • Kocht je voor de editie van 2020 een lading bongs (= drank- en eetbonnen) samen met je toegangsticket, dan zit ook die waarde omvat in de voucher die toegestuurd krijgt.

Wat kan ik met mijn voucher kopen?

De voucher kan je gebruiken in de online ticketshop van onze ticketpartner Ticketmatic, voor volgende aankopen:

 • De aankoop van festivaltickets voor de alternatieve festivalzomer van 2021 en/of Festival Dranouter 2022 (daarna vervalt jouw voucher)
 • De aanvullende bongs (= eet-of drankbonnen)
 • Door de huidige coronamaatregelen zijn er voor de editie van 2021 geen campingtickets te koop

Kan ik de voucher voor meerdere bestellingen gebruiken?

Ja, je kan met de voucher aankopen doen voor meerdere bestellingen, zolang er krediet beschikbaar is. Dat betekent dat je ook aankopen kan doen gespreid over 2021 en/of 2022. Daarna vervalt de voucher.

Kan ik meerdere vouchers gebruiken voor één bestelling?

Ja, je kan meerdere vouchers gebruiken voor één bestelling, zolang er krediet beschikbaar is. Dat betekent dat je ook aankopen kan doen gespreid over de edities van 2021 en/of 2022. Daarna vervalt de voucher.

Kan ik een terugbetaling aanvragen voor mijn festivalticket van Festival Dranouter 2020?

Om de levensvatbaarheid van de festivalsector te garanderen heeft de regering een werkwijze goedgekeurd waarbij reeds gekochte tickets voor geannuleerde festivals en concerten omgewisseld kunnen worden voor toekomstige gelijkaardige edities. Een terugbetaling van je festivalticket van Festival Dranouter 2020 is dus niet mogelijk.
Met de voucher die je ontvangt ter waarde van je ticket(s) van Festival Dranouter 2020, kan je aankopen doen voor de producten die horen bij de festivaledities van de alternatieve festivalzomer in 2021 en/of Festival Dranouter 2022. Daarna vervalt de voucher.

Kan ik de voucher gebruiken voor andere evenementen van Dranoeter vzw?

Je kan de voucher enkel gebruiken om producten aan te kopen in de online ticketshop van onze ticketpartner Ticketmatic die horen bij de alternatieve festivalzomer van 2021 en/of Festival Dranouter 2022:

 • Toegangsticket(s), bongs (= eet- en drankvouchers) of campingtickets
 • De voucher is dus niet in te zetten voor eventueel andere evenementen van Dranoeter vzw (zoals bv de Dranouter Kerksessies of Lions BAD Festival). 

Ik krijg dus een voucher toegestuurd. Wat gebeurt er met mijn ticket van Festival Dranouter 2020?

Jouw ticket van Festival Dranouter 2020 wordt ongeldig gemaakt. Je hebt immers een voucher waarmee je producten kan kopen voor de alternatieve festivalzomer van 2021 en/of Festival Dranouter 2022. Je ticket van Festival Dranouter 2020 mag je weggooien.

Wanneer & hoe zal Festival Dranouter plaatsvinden in 2021 en 2022?

Dit zijn de data van de volgende edities: 5-6-7-8 augustus 2021 en 4-5-6-7 augustus 2022.

 • Binnenkort volgt meer info over de alternatieve zomer van 2021.
 • Wat Festival Dranouter 2022 betreft? Samen met jou hopen we op een 'normale' editie met tienduizenden blije gezichten. Duimen, duimen, duimen...

Ik deed met mijn festivalticket een gift voor het Dranoeter Fonds, en kreeg voor het resterende bedrag een tegoedbon toegestuurd. Wat doe ik hiermee?

Deze afspraak blijft ongewijzigd:

 • De tegoedbon kan je gebruiken om tickets aan te kopen voor de festivaleditie van Festival Dranouter 2021 en/of Festival Dranouter 2022, zolang er krediet beschikbaar is. Aan jou de keuze.
 • Je tegoedbon kan je ook inzetten om een lading bongs (= drank- en eetbonnen) aan te kopen, terwijl je je toegangsticket aankoopt.

Deze tegoedbon kreeg je eerder toegestuurd van onze ticketpartner Ticketmatic via e-mail, naar het e-mailadres waarmee je je tickets van Festival Dranouter 2020 aankocht. Klik hier voor de FAQ over de gift & tegoedbon.

Ik contacteerde Festival Dranouter, maar kreeg nog geen reactie.

Stuurde je een e-mail of Messenger-bericht, dan wordt dat zeker opgevolgd. Soms kan het druk zijn, dus alvast bedankt voor jouw geduld. Je hoort zeker van ons. Zorg er steeds voor dat je zo veel mogelijk details meegeeft over jouw specifieke vraag, zodat we alles makkelijk kunnen opzoeken en snel op jouw vraag kunnen antwoorden.

Mijn vraag staat niet in deze lijst. Wat nu?

Vul ons contactformulier in. Onze medewerkers geven je zo snel mogelijk een antwoord.

Stay safe & tot binnenkort!