FAQ: Tickethouders van Festival Dranouter 2020

Na de geannuleerde editie van Festival Dranouter 2020, werd beslist dat je de waarde van je ticket(s) kan gebruiken voor de  de edities van Festival Dranouter 2022 en/of 2023 (uiteraard alleen als je de waarde nog niet hebt opgebruikt tijdens de Dranouter Zomersessies XL in 2021). Tickethouders van Festival Dranouter 2020 kregen via e-mail een voucher toegestuurd met de boodschap dat ze de waarde van hun ticket kunnen inzetten voor aankoop van toegangstickets voor Festival Dranouter 2022 en/ of 2023 en bijhorende producten (mocht je dat nog niet gedaan hebben tijdens de Dranouter Zomersessies XL in 2021). Ben je tickethouder van 2020, dan vind je hieronder alle antwoorden op je vragen!

Hoe werkt het voor jou als tickethouder van Festival Dranouter 2020?

Je krijgt één voucher voor de totale waarde van je bestelling van producten voor Festival Dranouter 2020. Met andere woorden: jouw totale bestelling van Festival Dranouter 2020 wordt omgezet naar één voucher met dezelfde waarde. De voucher kon je al gebruiken voor producten van de alternatieve festivalzomer in 2021. Deed je dat nog niet dan kan je de waarde nog inzetten voor aankopen voor Festival Dranouter 2022 en/of 2023. Aan jou de keuze. Daarna vervalt jouw voucher.

 • De voucher kan je enkel gebruiken om aan kopen te doen in de Ticketshop van Festival Dranouter. (dus niet aan de kassa van het festival!!)  Je kan die voucher online inzetten voor aankopen van:
 • toegangsticket(s)  
 • Met de voucher kan je online, samen met je toegangsticket, ook een campingticket aankopen (indien beschikbaar voor Festival Dranouter 2022 en/of 2023) 
 • Met de voucher kan je in de webshop een lading bongs (= drank- en eetbonnen) toevoegen aan je toegangsticket. Zo kan je je festivaldag meteen goed starten.

Onze ticketpartner Ticketmatic bezorgde je automatisch een voucher via e-mail, naar het e-mailadres waarmee je je tickets voor Festival Dranouter 2020 aankocht. Check dus je mailbox (ook je spam!). 

Wanneer vinden de festivaledities plaats waarvoor ik mijn voucher kan inzetten? 

Je kon je voucher gebruiken voor aankopen voor de alternatieve festivalzomer in 2021. Deed je dat nog niet, dan kan dat ook voor Festival Dranouter 2022 (5-6-7 augustus) en /of Festival Dranouter 2023. Aan jou de keuze. Daarna vervalt jouw voucher.

Hoe zal Festival Dranouter plaatsvinden in 2022?

Samen met jou hopen we op een normale editie met tienduizenden blije gezichten, een gevarieerde line-up met internationale artiesten, verschillende podia... Duimen, duimen, duimen!

Campingticket of bongs gekocht voor 2020?

Jouw totale bestelling van Festival Dranouter 2020 wordt omgezet naar één voucher met dezelfde waarde.

 • Had je samen met je festivalticket van Festival Dranouter 2020 een campingticket gekocht? In de voucher die je toegestuurd krijgt, zit de waarde van je campingticket omvat.
 • Kocht je voor de editie van 2020 een lading bongs (= drank- en eetbonnen) samen met je toegangsticket, dan zit ook die waarde omvat in de voucher die toegestuurd krijgt.

Wat kan ik met mijn voucher kopen?

De voucher kan je gebruiken in de online ticketshop van onze ticketpartner Ticketmatic, voor volgende aankopen:

 • De aankoop van toegangstickets voor Festival Dranouter 2022 en/of 2023 (daarna vervalt jouw voucher)
 • Bongs (= eet-of drankbonnen)
 • Eventuele campingtickets (indien beschikbaar)

Je kan die voucher niet gebruiken aan de kassa van het festival om tickets aan de deur te kopen noch om drankbonnen ter plaatde bij te kopen. De voucher is enkel te gebruiken in de online ticketshop.

Ik vind mijn voucher niet terug. Wat nu?

Onze ticketpartner Ticketmatic stuurde jou in het voorjaar van 2021 je voucher toe via e-mail, naar het e-mailadres waarmee je je tickets voor Festival Dranouter 2020 aankocht had. Check zeker je spam.

Vind je je voucher niet terug? Klik hier om contact met ons op te nemen,  zodat we je voucher nog eens kunnen toesturen via e-mail. Opgelet deze worden enkel verzonden naar het oorspronkelijke bestel-adres waaraan de betaling gekoppeld is. Bezorg je ons je bestelnummer per mail dan is dat gandig bij de zoektocht naar uw voucher, hebt u die niet meer zorg dan zeker dat u uw naam juist spelt zodat we uw bestelling kunnen terugvinden in ons ticketsysteem.

Kan ik de voucher voor meerdere bestellingen gebruiken?

Ja, je kan met de voucher aankopen doen voor meerdere bestellingen, zolang er krediet beschikbaar is. Dat betekent dat je ook aankopen kan doen gespreid over 2022 en 2023, als je je waarde niet opgebruikt hebt in 2021. Daarna vervalt de voucher.

Kan ik meerdere vouchers gebruiken voor één bestelling?

Ja, je kan meerdere vouchers gebruiken voor één bestelling, zolang er krediet beschikbaar is. Dat betekent dat je ook aankopen kan doen gespreid over de edities van 2022 en/of 2023. Daarna vervalt de voucher.

Ik deed in 2021 al een aankoop met mijn voucher, maar heb nog een resterend bedrag staan. Heb ik nu een nieuwe voucher nodig om aankopen te doen voor de festivaleditie van 2022?

Nee, je hebt geen nieuwe voucher nodig voor de aankoop van producten van Festival Dranouter 2022 en/of 2023.

Ik deed in 2021 al een aankoop met mijn voucher, maar heb nog een resterend bedrag staan. Hoe kan ik de waarde van mijn voucher achterhalen?

In het afrekenproces kies je voor de optie bij Betaling "Gebruik Waardebon". Daar vul je de code in die bestaat uit 12 cijfers. De waarde van je voucher wordt automatisch verrekend. Zo kan je zien hoeveel jouw voucher nog waard is. Klik hier voor een voorbeeld.

Waar in het betaalproces kan ik mijn voucher(s) inzetten?

Bij het afrekenen kies je voor de optie "Gebruik Waardebon". Daarna vul je op die plaats de code in die bestaat uit 12 cijfers (zie rode cirkel onderstaande afbeelding). De waarde van je voucher wordt automatisch verrekend. Klik hier voor een voorbeeld van een voucher en de plaats van de code. 

Kan ik een terugbetaling aanvragen voor mijn festivalticket van Festival Dranouter 2020?

Om de levensvatbaarheid van de festivalsector te garanderen heeft de regering een werkwijze goedgekeurd waarbij reeds gekochte tickets voor geannuleerde festivals en concerten omgewisseld kunnen worden voor toekomstige gelijkaardige edities. Een terugbetaling van je festivalticket van Festival Dranouter 2020 is dus niet mogelijk.
Met de voucher die je ontvangt ter waarde van je ticket(s) van Festival Dranouter 2020, kan je aankopen doen voor de producten die horen bij de festivaledities van Festival Dranouter 2022 en/of 2023 (als je je voucher nog niet opgebruikte voor de Dranouter Zomersessies XL in 2021). Daarna vervalt de voucher.

Kan ik de voucher gebruiken voor andere evenementen van Dranoeter vzw?

Je kan de voucher enkel gebruiken om producten aan te kopen in de online ticketshop van onze ticketpartner Ticketmatic die horen bij Festival Dranouter 2022 en/of 2023:

 • Toegangsticket(s), bongs (= eet- en drankvouchers) of campingtickets (indien beschikbaar)
 • De voucher is dus niet in te zetten voor eventueel andere evenementen van Dranoeter vzw (zoals bv de Dranouter Kerksessies of Lions BAD Festival). 

Ik kreeg dus een voucher toegestuurd. Wat gebeurt er met mijn ticket van Festival Dranouter 2020?

Jouw ticket van Festival Dranouter 2020 wordt ongeldig gemaakt. Je hebt immers een voucher waarmee je producten kan kopen voor Festival Dranouter 2022 en/of 2023. Je ticket van Festival Dranouter 2020 mag je weggooien.

Ik deed met mijn festivalticket een gift voor het Dranoeter Fonds, en kreeg voor het resterende bedrag een tegoedbon toegestuurd. Wat doe ik hiermee?

Deze afspraak blijft ongewijzigd:

 • De tegoedbon kan je gebruiken om tickets aan te kopen voor de festivaleditie van Festival Dranouter 2022 en/of Festival Dranouter 2023, zolang er krediet beschikbaar is. Aan jou de keuze.
 • Je tegoedbon kan je ook inzetten om een lading bongs (= drank- en eetbonnen) en/of campingtickets aan te kopen, terwijl je je toegangsticket aankoopt.

Deze tegoedbon kreeg je eerder toegestuurd van onze ticketpartner Ticketmatic via e-mail, naar het e-mailadres waarmee je je tickets van Festival Dranouter 2020 aankocht. Klik hier voor de FAQ over de gift & tegoedbon.

Ik contacteerde Festival Dranouter, maar kreeg nog geen reactie.

Stuurde je een e-mail of Messenger-bericht, dan wordt dat zeker opgevolgd. Soms kan het druk zijn, dus alvast bedankt voor jouw geduld. Je hoort zeker van ons. Zorg er steeds voor dat je zo veel mogelijk details meegeeft over jouw specifieke vraag, zodat we alles makkelijk kunnen opzoeken en snel op jouw vraag kunnen antwoorden.

Mijn vraag staat niet in deze lijst. Wat nu?

Vul ons contactformulier in. Onze medewerkers geven je zo snel mogelijk een antwoord.

Tot binnenkort!