Cashless

Vanaf 2018 is Festival Dranouter cashless! Hier de volledige info over dit gebruiksvriendelijke systeem.

CASHLESS, WABLIEFT?

Dat betekent dat je alle aankopen van drank en eten kan betalen met digitale bonnen. Weg  met die papieren bonnetjes. Goed nieuws, want op die manier vind je geen verfrommelde bonnetjes meer terug in je broekzak na het festival.

In plaats van de papieren bonnetjes werken we met digitale munten: “bongs”. Deze bongs staan op een chip die aan je festivalbandje bevestigd is. Je festivalbandje-met-chip is dus ineens ook je persoonlijke digitale portemonnee.

Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk en werd al op honderden evenementen toegepast. Aan elk verkooppunt  van zowel eten als drank kan je vanaf nu enkel met je digitale bonnen betalen. Voor en na betaling kan je daar (en aan de bonnenverkooppunten) steeds checken hoeveel waarde er nog op je chip staat.

We werken aan een systeem om de overschot aan bongs automatisch terug te storten na het festival. 

Hoe koop ik “bongs”?

  • Heb je bongs aangekocht samen met je toegangsticket? Druk je ticket-voucher af. Of nog beter: bewaar het op je smartphone. Bij aankomst op het festival wordt deze voucher gescand en staan de bongs op je chip!
  • Wil je voor het festival nog (extra) bongs kopen? Dat kan heel eenvoudig door je te registreren met je ticketgegevens via het online bestelplatform . Dat komt online in de weken voor het festival.
  • Ook via de app van Festival Dranouter zal je voor het festival bongs op je bandje kunnen zetten. Snel, veilig en eenvoudig!
  • Tijdens het festival kan je ook aan de drankbonnenstand bongs zetten op je bandje. Die kan je betalen met contant geld of met je bankkaart.

 Tip: Registreer je voor de start van het festival op het online bestelplatform, dat in de weken voor het festival online komt op deze site en via de app. Hou je ticketgegevens bij de hand, of het nummer dat aan de binnenkant van je polsbandje staat. Dankzij je registratie kan je tijdens het festival op elk moment nagaan hoeveel bongs je nog hebt. Bovendien kan je via het platform op eender welk moment vlot extra bongs zetten op je chip, zonder dat je moet aanschuiven aan de kassa.

Drankje of frietje bestellen?

Wil je beenhesp of een frietje eten? Of een pintje bestellen? Hou je chip tegen de kassa aan de bar, en het bedrag gaat van je bandje.

Voor en na betaling kan je aan de kassa checken hoeveel waarde er nog op je chip staat. Ook aan de drankbonnenstand kan je je waarde bekijken.

En wat doe je met de groepspot? Ook daar hebben we aan gedacht! Aan de bonnenstand kan je een pot-pas met een chip krijgen, waar je bongs kan op plaatsen. Gaf je vroeger papieren bonnetjes mee met een vriend(in), dan kan dat nu met deze pot-pas. Ook handig voor de ouders die hun kinderen om een frietje willen sturen...

WAT MET MIJN OVERSCHOT AAN BONGS?

Binnenkort vind je hier informatie over hoe je die resterende bedragen kan recupereren.