Cashless

Dit jaar gaan we cashless! Voor wie de hele uitleg nog eens wil nalezen die staat verderop, maar aangezien het festival er (bijna) opzit geven we eerst even de info over het terugbetalen mee.

WAT MET MIJN OVERSCHOT AAN BONGS?

Heb je na het festival nog een bedrag staan op je bandje of op je pot-pas? Dat regelen we graag voor jou! Het enige wat je moet doen, is je online registereren. Online registreren kon vanaf woensdag 8 augustus om 12u.

Je kon je gegevens invullen t.e.m. 18 augustus 2018.  De link is dus intussen vervallen. Na 18 augustus verwerken we alle aanvragen en storten we je resterende bedrag terug

CASHLESS, WABLIEFT?

Dat betekent dat je alle aankopen van drank en eten kan betalen met digitale bonnen. Weg  met die papieren bonnetjes. Goed nieuws, want op die manier vind je geen verfrommelde bonnetjes meer terug in je broekzak na het festival.

In plaats van de papieren bonnetjes werken we met digitale munten: “bongs”. Deze bongs staan op een chip die aan je festivalbandje bevestigd is. Je festivalbandje-met-chip is dus ineens ook je persoonlijke digitale portemonnee.

Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk en werd al op honderden evenementen toegepast. Aan elk verkooppunt  van zowel eten als drank kan je vanaf nu enkel met je digitale bonnen betalen. Voor en na betaling kan je daar (en aan de bonnenverkooppunten) steeds checken hoeveel waarde er nog op je chip staat.

Na afloop van het festival kan je je niet verbruikte ‘bongs’ gewoon laten terugbetalen op je rekening (zie verder).

Hoe koop ik “bongs”?

  • Heb je bongs aangekocht samen met je toegangsticket? Druk je ticket-voucher af. Of nog beter: bewaar het op je smartphone. Bij aankomst op het festival wordt deze voucher gescand en staan de bongs op je chip!
  • Wil je voor het festival nog (extra) bongs kopen? Dat kan heel eenvoudig door je te registreren met je ticketgegevens via het online bestelplatform . Klik hier om naar het online bestelplatform te gaan.
  • Ook via de app van Festival Dranouter kan je bongs op je bandje zetten. Snel, veilig en eenvoudig!
  • Tijdens het festival kan je ook aan de drankbonnenstand bongs zetten op je bandje. Die kan je betalen met contant geld of met je bankkaart.

 Tip: Registreer je voor de start van het festival op het online bestelplatform (via deze site of via de app). Hou je ticketgegevens bij de hand, of het nummer dat aan de binnenkant van je polsbandje staat. Dankzij je registratie kan je tijdens het festival op elk moment nagaan hoeveel bongs je nog hebt. Bovendien kan je via het platform op eender welk moment vlot extra bongs zetten op je chip, zonder dat je moet aanschuiven aan de kassa.

Drankje of frietje bestellen?

Wil je beenhesp of een frietje eten? Of een pintje bestellen? Hou je chip tegen de kassa aan de bar, en het bedrag gaat van je bandje.

Voor en na betaling kan je aan de kassa checken hoeveel waarde er nog op je chip staat. Ook aan de drankbonnenstand kan je je waarde bekijken.

En wat doe je met de groepspot? Ook daar hebben we aan gedacht! Aan de bonnenstand kan je een pot-pas met een chip krijgen, waar je bongs kan op plaatsen. Gaf je vroeger papieren bonnetjes mee met een vriend(in), dan kan dat nu met deze pot-pas. Ook handig voor de ouders die hun kinderen om een frietje willen sturen...