Cashless

Vanaf 2018 is Festival Dranouter cashless! Hier de volledige info over dit gebruiksvriendelijke systeem.

CASHLESS, WABLIEFT?

Dat betekent dat je alle aankopen van drank en eten kan betalen met digitale bonnen. Weg  met die papieren bonnetjes. Goed nieuws, want op die manier vind je geen verfrommelde bonnetjes meer terug in je broekzak na het festival.

In plaats van de papieren bonnetjes werken we met digitale munten: “bongs”. Deze bongs staan op een chip die aan je festivalbandje bevestigd is. Je festivalbandje-met-chip is dus ineens ook je persoonlijke digitale portemonnee. Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk en werd al op honderden evenementen toegepast. 

  • Wil je een smeuïge pasta of een frisse Guinness bestellen, hou dan de chip tegen de kassa aan de bar. Comfort ten top!
  • Voor en na betaling kan je checken hoeveel bongs je nog over hebt. Dat kan lekker handig via het online platform van Playpass (te raadplegen via de website en op de app van Festival Dranouter enkele weken voor het festival), maar ook aan elk barpunt en de drankbonnenstand.
  • Wil je je overschot aan bongs automatisch laten terugstorten na het festival? Registreer je dan via het online platform van Playpass  (te raadplegen via de website en op de app van Festival Dranouter enkele weken voor het festival).

Hoe koop ik “bongs”?

Samen met je festivalticket

Heb je bongs aangekocht samen met je toegangsticket? Druk je ticket-voucher af. Of nog beter: bewaar het op je smartphone. Bij aankomst op het festival wordt deze voucher gescand en staan de bongs op je chip!

Online platform PlayPass

Je kon bij het kopen van je ticket al bongs aan je ticket toevoegen. Maar wil je er extra toevoegen voor of tijdens het festival, dan kan dat zeer eenvoudig door een online account aan te maken op het online platform van Playpass (komt enkele weken voor het festival online).

Denk er aan dat je jouw ticketnummer nodig hebt. Je ticketnummer is een 12-cijferige code die je terugvindt op je voucher, net onder de QR-code. Klik hier voor een voorbeeld. Je geeft je ticketnummer in met alle cijfers aan elkaar, zonder streepjes of spaties.

Eenmaal je geregistreerd bent via het online platform van PlayPass, dan kan je op elk moment tijdens het festival extra bongs uploaden én checken hoeveel bongs je nog beschikbaar hebt.  Na afloop storten we je automatisch het resterend aantal bongs terug. 

TIP: Registreer je voor de start van het festival, want je hebt een kaartlezer nodig om fraude bij registratie te voorkomen.

Payconiq by Bancontact app

Vergeet cash en verloren bankkaarten, op Festival Dranouter betaal je mobiel met de Payconiq by Bancontact-app! Op het festivalterrein herlaad je snel en eenvoudig zelf jouw bandje met een simpele scan van een QRcode. De QR-code staat op de chip die aan je festivalbandje hangt. Dankzij de Payconiq by Bancontact-app verlies je geen tijd in de wachtrij aan de kassa en mis je geen enkel memorabel festivalmoment. 

TIP: Download en activeer de app voor je naar het festival komt. Zorg ervoor dat je app up to date is.

Problemen of vragen rond Payconic by Bancontact tijdens #dranouterfest19? Bij de festivalkassa's aan de ingang van het festivalterrein vind je de helpdesk van Payconiq by Bancontact. 

Ter plekke

Ook aan de drankbonnenstands of betaalautomaten kan je bongs op je bandje zetten. Aan de loketten kan je cash betalen, elders enkel met bankkaart.

Als je voor het eerst bongs op je bandje zet op het festival zelf, dan moet je het terugbetalingsformulier invullen opdat je je overschot aan bongs automatisch teruggestort krijgt na het festival. Dit formulier komt op onze website beschikbaar na het festival. Het formulier blijft beschikbaar tot eind augustus.

POT-PAS

Wil je samen met je vrienden of familie een potje bijeenleggen om te trakteren? Koop dan je bongs aan het bemande verkooppunt en vraag een Pot-Pas. Dit is een betaalkaart met chip waarop je digitale bonnen kan zetten. Je kan er overal mee betalen, op dezelfde manier als met je armbandje. Ook handig voor de ouders die hun kinderen om een puntzak aardbeien willen sturen...

WAT MET MIJN OVERSCHOT AAN BONGS?

Heb je nog bongs over na het festival? Dan storten we die graag terug.

  • Heb je je vooraf geregistreerd (incl. je bankgegevens) via de online account? Dan wordt je overschot aan bongs automatisch teruggestort enkele dagen na het festival.
  • Deed je dat niet, dan moet je je registreren via onze website. Alle info over de werkwijze komt online na het festival. Hou je armbandje of pot-pas bij, de code die daar op staat heb je nodig. Registreren kan tot eind augustus. Daarna wordt iedereen uitbetaald.
  • Opgelet: Er wordt 1 bong aangerekend als transactiekost voor het verwerken van de terugstorting

3 TIPS VOOR EEN ZORGELOOS FESTIVAL 

  1. Registreer je voor het festival op het online platform van Playpass (te raadplegen via de website en op de app van Festival Dranouter enkele weken voor het festival) en/of installeer voor het festival de Payconiq by Bancontact-app voor de beste festivalervaring.
  2. Koop voor het festival al voldoende bongs aan via de website. Zo vermijd je wachtrijen ter plekke.
  3. Ben je geregistreerd via het online platform van Playpass en heb je na het festival bongs over? Jouw bongs worden gegarandeerd én automatisch teruggestort op je rekening!