Cashless

Cashless, wablieft?

Dit jaar gaan we cashless! Dat betekent dat je alle aankopen van drank en eten kan betalen met digitale bonnen. Weg  met die papieren bonnetjes. Goed nieuws, want op die manier vind je geen verfrommelde bonnetjes meer terug in je broekzak na het festival.

In plaats van de papieren bonnetjes werken we met digitale munten: “bongs”. Deze bongs staan op een chip die aan je festivalbandje bevestigd is. Je festivalbandje-met-chip is dus ineens ook je persoonlijke digitale portemonnee.

Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk en werd al op honderden evenementen toegepast. Aan elk verkooppunt  van zowel eten als drank kan je vanaf nu enkel met je digitale bonnen betalen. Voor en na betaling kan je daar (en aan de bonnenverkooppunten) steeds checken hoeveel waarde er nog op je chip staat.

Na afloop van het festival kan je je niet verbruikte ‘bongs’ gewoon laten terugbetalen op je rekening (zie verder).

Hoe koop ik “bongs”?

  • Via onze website kan je al bongs aankopen samen met je toegangsticket. Druk je ticket-voucher af. Of nog beter: bewaar het op je smartphone. Bij aankomst op het festival wordt deze voucher gescand en staan de bongs op je chip!
  • Kocht je alleen je ticket maar wil je daar nog (extra) bongs aan toevoegen? Dat kan heel eenvoudig door je te registreren met je ticketgegevens en bongs te bestellen. Dat bestelplatform is in opmaak. Kom binnenkort nog eens kijken, dan zul je hier meer info vinden.
  • Ook via de app van Festival Dranouter zal je bongs op je bandje kunnen zetten. Snel, veilig en eenvoudig!
    Momenteel werken we de app af. Zodra die beschikbaar is zal je hier een link vinden naar de verschillende appstores.
  • Tijdens het festival kan je ook aan de drankbonnenstand bongs zetten op je bandje. Die kan je betalen met contant geld of met je bankkaart.

Tip: Koop nu, voor het festival, al voldoende bongs aan samen met je toegangsticket. Zo vermijd je wachtrijen ter plekke. 

Registreer je voor de start van het festival op het platform (binnenkort via deze site of via de app). Zo kan je tijdens het festival op elk moment nagaan hoeveel bongs je nog hebt. Bovendien kan je via het platform op eender welk moment vlot extra bongs zetten op je chip, zonder dat je moet aanschuiven aan de kassa.

Drankje of frietje bestellen?

Wil je beenhesp of een frietje eten? Of een pintje bestellen? Hou je chip tegen de kassa aan de bar, en het bedrag gaat van je bandje.

Voor en na betaling kan je aan de kassa checken hoeveel waarde er nog op je chip staat. Ook aan de drankbonnenstand kan je je waarde bekijken.

En wat doe je met de groepspot? Ook daar hebben we aan gedacht! Aan de bonnenstand kan je een pot-pas met een chip krijgen, waar je bongs kan op plaatsen. Gaf je vroeger papieren bonnetjes mee met een vriend(in), dan kan dat nu met deze pot-pas. Ook handig voor de ouders die hun kinderen om een frietje willen sturen...

Wat met mijn overschot aan bongs?

Heb je na het festival nog een bedrag staan op je bandje of op je pot-pas? Na het festival zal het mogelijk zijn om de overschot aan waarde terug te laten storten op je rekening.

Onmiddellijk na het festival kan je je registreren met je bank- en chipgegevens. Het resterende bedrag van de aangekochte bongs worden naar jou teruggestort.
Opgelet: we rekenen 1 bong aan als administratieve verwerking.