Dranouter = Gezinsvriendelijk!

Wie denkt dat festivals enkel voor de jeugd zijn, die heeft het goed mis. Dat zag De Morgen vorig jaar ook: “Er zijn weinig festivals in het verzadigde Vlaanderen Festivalland die zozeer lijken in te zetten op familievriendelijkheid als Dranouter.”

Festival Dranouter is immers één groot speelparadijs voor de kleinsten én biedt heel wat faciliteiten aan voor families. Want de festivalmicrobe kan je niet vroeg genoeg meekrijgen!

WIST JE DAT?

Kinderen en jongeren jonger dan 12 jaar krijgen gratis toegang tot het festivalterrein en de camping. Hier vind je een overzicht van alle verminderde prijzen voor kinderen en jongeren.

ACTIVITEITEN

De Palace-tent is in de vroege uurtjes de danstempel voor jongeren, maar in de namiddag zijn er tal van leuke kinderactiviteiten te vinden. Ook wie buiten de Palace op ontdekkingstocht gaat, vindt heel wat kindvriendelijke acts, bizarre fanfares, beklimbare speeltoestellen, een eendjeskraam (of is het een schietkraam?), kindervriend Gerard Den Olifant, waanzinnige speelinstallaties uit draad… Het plezier zit soms in een klein hoekje...
Neem zeker een kijkje in het gloednieuwe ecologisch dorp (op het festivalterrein De Voute) voor leuke activiteiten binnen het project WAVE. Je kan er bijvoorbeeld met de dopjes van plastieken flessen, die normaal op de afvalberg belanden, zelf originele buttons maken!

BLIJF JE SLAPEN?

De gekende gezinscamping of in de volksmond ‘stille camping’ gaat voortaan door het leven als de ‘Stille Camping Zone’! Het is de ideale manier om met je gezin of met (je) kinderen het festival te beleven op een rustige manier, met een gemoedelijke sfeer en waar de nachtrust gerespecteerd wordt. Ook de nieuwe ‘Comfort Zone’ camping met houten chalets en ontbijtservice kan soelaas bieden.

BABYBAR

Op het festivalterrein geldt er een ingangsbeperking op het meebrengen van eigen drank (pet en glas kan niet) maar hervulbare drinkflessen met water en babyvoeding kunnen wel. Jonge moeders kunnen ook terecht in onze babybar op het festivalterrein nabij De Voute. Daar kan je voeding en flessen opwarmen in een microgolfoven en bieden we een ververstafel en knuffelzetel aan. Dit initiatief is een samenwerking van vzw Borstvoeding en De Kringwinkel.

Alvast bedankt om onze milieu-inspanningen te helpen ondersteunen. Het is onze bijdrage voor een ecologische toekomst (en daar genieten vooral de kinderen van)!