Hoe er geraken

Dranouter Festival zet ook dit jaar verder in op Low Impact en doet ook een oproep aan z’n publiek om hieraan bij te dragen. Transport bepaalt nog steeds een groot deel van de impact van het festival en dus moedigen we iedereen aan om zo ‘Low Impact’-mogelijk naar Dranouter te komen. Neem het openbaar vervoer, kom met de fiets of als het niet anders kan, dan met de wagen en doe aan autodelen/carpoolen.

Je parkingticket kan je niet reserveren, je betaalt cash €7 bij het oprijden van de parking, in ruil krijg je een parkingvoucher waarmee je elke dag op de parking terecht kan (van donderdag 6 augustus 2020 om 13u t/m maandag 10 augustus 2020 om 12u).  Dankzij onze samenwerking met Volvo Willaert uit Ieper kunnen wij een gratis Volvo Only Parking aanbieden  (extra info hieronder).

Fiets

Wil je genieten van het prachtige landschap en geef je de voorkeur aan het milieu, dan kies je uiteraard voor de fiets. Ook dit jaar voorzien we een ruime (niet bewaakte) fietsstalling.  Dit jaar is de Fietsersbond van de partij. De fietsmecanicien aan de fietsenstalling helpt je een handje waar nodig: banden oppompen, kettingen olieën... Wie zijn fiets hier parkeert krijgt een welkomstcadeau!

Trein & Bus

Dranouter is bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein raak je tot in het station van Ieper via de gewone dienstregeling (www.nmbs.be). Check het rittenschema om te zien wanneer je aansluitend op de trein een bus kan nemen richting Dranouter.

Download hier binnenkort het rittenschema van De Lijn. 

Wagen

Parkingticket

Dranouter is een klein landelijk dorp en dus zijn hier geen grote snelwegen en asfaltparkings. Wie met de wagen wil komen moet rekening houden met traag verkeer bij het naderen van Dranouter. Je wagen kan je parkeren op de festivalparkings bij het binnenrijden van Dranouter, vanuit de richting van het dorp Loker. Hier is de grote publieksparking, dicht bij de ticketverkoop en op weg naar de Camping Zone. De parkings worden ingericht op braakliggend akkerland. (Parking is €7 per wagen).  

Volvo Only Parking

Dankzij onze samenwerking met Volvo Willaert uit Ieper kunnen wij een gratis parking aanbieden aan alle mensen die met een Volvo naar het festival komen. Rij je met een Volvo, kom dan naar Dranouter vanuit Loker en volg de pijltjes van de Volvo Only Parking. De parking ligt aan het kruispunt tussen de Dikkebusstraat en de Galooiestraat. De mensen van Volvo Willaert zullen je in de watten leggen!

Omwille van verkeersveiligheid geldt een algemeen parkeerverbod langs de openbare weg. Wil je niet weggesleept worden, zet je dan op één van de officiële festivalparkings. 

Wie op de Stille Camping Zone wil verblijven volgt die wegwijzers en komt via het dorp Nieuwkerke naar Dranouter gereden.

Vanaf donderdagochtend 6 augustus 2020 worden het volledige dorp en de omliggende straten van het festivalterrein en de camping verkeersvrij gemaakt. Enkel voor bewoners met een geldige wagenpas maken we een uitzondering.

Download hier binnenkort het verkeersplan.
Download hier het terreinplan.