Grondtonen Dranouter

BE
Mainstage
19:00

Op donderdag 2 augustus 2018 presenteren Festival Dranouter en GoneWest het  totaalspektakel 'Grondtonen Dranouter'. Dit programma start om 19u00 en duurt tot iets na 23u. 

  • Alle festivalbezoekers met een 3-daags weekendticket krijgen (net zoals in het verleden) gratis toegang tot de activiteiten op donderdag. Wie een weekendticket heeft, hoeft zich dus niet te registreren.
  • Alle andere geïnteresseerden kunnen ook gratis naar Grondtonen Dranouter, mits ze zich vooraf registreren en een ticket downloaden. Wil je een gratis ticket reserveren voor 'Grondtonen Dranouter' op donderdag 2 augustus , klik dan hier.

 'Grondtonen Dranouter' 

In Grondtonen brengen we het verhaal van het festivalterrein van Dranouter tot leven. Waar nu duizenden bezoekers samen komen om te feesten was 100 jaar geleden enkel een getekend landschap.

Tijdens Grondtonen brengen we het verhaal tot leven dat vastkleeft aan het festivalterrein. 4 verschillende bands worden uitgenodigd Ze spelen nieuw en bestaand materiaal, aangepast aan de emoties die aan de verhalen vastkleven en gaan herhaaldelijk met elkaar in communicatie.  Verwacht u dus ook muzikaal aan een uitdagende avond met deze 4 topbands:

Le Vent Du Nord is een Canadese folkband uit Québec die Schotse, Ierse maar vooral Bretoense folk brengt. In hun thuisland worden ze gezien als de ambassadeurs en pioniers van de hedendaagse folk revival! 
De Temps Antan  is zonder twijfel het krachtigste trio in de traditionele muziek van Québec vandaag. Deze Canadezen zijn gepokt en gemazeld bij de legendarische formatie La Bottine Souriante. 
WÖR pompt frisse energie in 18e eeuwse melodieën uit Vlaanderen. Ze zijn één van de protagonisten in de hedendaagse Vlaamse folkscene en weten als geen ander emotie in muziek te vertalen
En dan is er ook nog het Trio Dhoore dat zichzelf in slechts vijf jaar tijd tot één van Vlaanderens beste exportproducten wat betreft folkmuziek wist te brengen.  Ook buiten de landsgrenzen gaan liefhebbers van het genre voor de bijl voor de uitgepuurde akoestische sound en frisse arrangementen van dit jonge geweld!

Al deze bands zijn momenteel al in contact met elkaar en materiaal aan het uitwisselen en komen samen op scene unieke samenwerkingen  aangaan en nieuw materiaal presenteren.

Le Vent du Nord at Shrewsbury Folk Festival 2017

DE TEMPS ANTAN - EXTRAIT NOUVEAU CD - La veuve joyeuse - LIVE à Montréal

Trio Dhoore - Endless Dancing [Studio Trad Recordings]

WÖR live at Théâtre de Cornouaille in Quimper