Flip Kowlier: 20 jaar

BE
Mainstage
20:30

De exacte timing van de bands op deze Dranouter Zomersessie XL kom je zo snel mogelijk te weten. 

Voor Flip wordt deze Zomersessie een specialleke. In 2020 koos hij Festival Dranouter exclusief uit om zijn 20ste verjaardagsjubileum te vieren, om terug én vooruit te blikken. Helaas viel zijn verjaardagsfeestje toen in het water, dus laat ons dit dubbel & dik klinken op '20 jaar Flip Kowlier'!

Want in 2000 stapte de West-Vlaamse Flip Kowlier voor het eerst op het podium onder zijn eigen naam. De singles van zijn eerste solalbum ‘Ocharme Ik’ (2001), zoals ‘Welgemeende’ en ‘Min Moaten’, kregen onmiddellijk de stempel ‘klassieker’ opgedrukt. Zijn succesvolle solocarrière leverde hem in totaal maar liefst 5 soloalbums op (Ocharme Ik/In De Fik/De Man van 31/Otoradio/Cirque) en ontelbaar veel meezingers: Mo Ba Nin, Bjistje in min uoft, Donderdagnacht, Zwembad, El Mundo Kapotio, Directeur en zo kunnen we nog een hele tijd doorgaan.

Het moge duidelijk zijn: deze Zomersessie wordt een bont verjaarsdagsfeestje, een mix van klassieke meezingers en breekbaar/melancholische songs! En misschien krijgen we ook al wat nieuw materiaal te horen, want we kunnen al meegeven dat Flip momenteel aan het werk is aan een zesde studioalbum dat in het voorjaar 2022 zou moeten verschijnen. Een Zomersessie XL om niet te missen dus.

Flip Kowlier - Min Moaten [Officiële Video]

Flip Kowlier - Directeur (live)

Donderdagnacht - Flip Kowlier - Music Video