Het Beste van ‘t Westen (Flip + Brihang + Wannes + Wim & Wim)

BE
Mainstage
23:00

Én Flip Kowlier én Brihang én Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) én Wim Opbrouck & Wim Willaert van De Dolfijntjes samen op één podium? Dat kan enkel en alleen op Festival Dranouter. Met nog enkele West-Vlaamse special guests erbij wordt deze set van "Het Beste van ’t Westen" op zaterdag 6 augustus een ongeziene headliner van formaat. Wees er zeker bij, dit maak je geen twee keer mee...

Wie erbij was op het optreden van Het Zesde Metaal op de Dranouter Zomersessies XL in 2021, die was getuige van een onbeschrijfelijke symbiose on stage tussen Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal), Flip Kowlier en Brihang.  Het zaadje voor het allstars-project ‘Het Beste van ‘t Westen’ op Festival Dranouter 2022 was geplant. 

  • Bij 'Het Beste van 't Westen' kunnen Wim Opbrouck en Wim Willaert, de twee frontmannen van De Dolfijntjes natuurlijk niet ontbreken. Wie De Dolfijntjes eerder zag op Festival Dranouter, die weet: het dak gaat eraf. Gewapend met genetisch gemanipuleerde trekzakken en bezwerende synths brengen Wim Willaert & Wim Opbrouck een waanzinnige freakshow, die het midden houdt tussen Willem Vermandere en het West-Vlaamse Daft Punk.
  • Flip Kowlier heeft een nieuw album op zak. Na MC-werk met rapcollectief ’t Hof van Commerce, stapte deze veelzijdige Izegemnaar in 2000 voor het eerst op het podium onder zijn eigen naam. Zijn soloproject leverde ontelbaar veel meezingers op: ‘Welgemeende’, ‘Min Moaten’, ‘Mo Ba Nin’, ‘Bjistje in min uoft’, ‘Donderdagnacht’… En zo kunnen we nog een hele tijd doorgaan. Met Het Beste van ’t Westen gooit Flip op zaterdag 6 augustus zijn klassieke meezingers in de mix. Niet te missen dus!
  • Wil je Brihang deze festivalzomer aan het werk zien? Dan kom je enkel en alleen op Festival Dranouter aan je trekken. De bekendste woordpoëet van België neemt momenteel een sabbatical om te werken aan zijn nieuwste plaat. Voor het project Het Beste Van ‘t Westen onderbreekt hij die pauze met veel plezier. Benieuwd hoe zijn welbekende nummers klinken met een laagje Flip Kowlier-verf, met een Wannes Cappelle-dekentje of met een De Dolfijntjes-twist? Wij ook!
  • ‘Naar De Wuppe’, ‘Ploegsteert’ , ‘Gie, Den Otto en Ik’, ‘Dag Zonder Schoenen’ & meer behoren intussen tot het collectieve geheugen. Wannes Cappelle laat zijn wonderlijke Het Zesde Metaal-nummers op je los op zaterdag 6 augustus, in het allerbeste gezelschap van zijn West-Vlaamse compagnons.

Koop zeker je tickets voor dit unieke concert ‘Het Beste van ’t Westen’ (featuring Flip Kowlier + Brihang + Wannes Cappelle + Wim Willaert & Wim Opbrouck van De Dolfijntjes) op zaterdag 6 augustus – dit maak je geen twee keer mee! 

Flip Kowlier - De broere van

Brihang op Dranouter 2018 (aftermovie)

‘Het Beste van ’t Westen’ op Festival Dranouter 2022!

Geofrey met 1 f de dolfijntjes dranouter

HET ZESDE METAAL FULL CONCERT (LIVE @ RADIO 1 HET ZESDE METAAL SESSIE)