Wannes Cappelle, broeder Dieleman & Frans Grapperhaus

BE
Kerk
21:00

Wannes Cappelle en broeder Dieleman (NL) slaan de handen in elkaar voor een album en de gelijknamige show ‘Dit is de bedoeling’. De twee hebben meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Alle twee zingen ze beeldrijke verhalen in het Vlaams, respectievelijk West-Vlaams en Zeeuws-Vlaams. In hun dialect vertellen ze universele verhalen, hun liedjes ontroeren en ontwapenen. En dát is de bedoeling.

Wannes is al tien jaar de stuwende kracht achter Het Zesde Metaal. Met het album ‘Calais’ won de band de MIA voor ‘beste album’. De klassieker ‘Ploegsteert’ werd al twee jaar op rij op Radio 1 verkozen tot beste Nederlandstalig nummer en in 2018 won het ook de titel van ‘Beste Belgische song ooit’.

Broeder Dieleman, het alter ego van Tonnie, maakte vorig jaar een opmerkelijke passage op Festival Dranouter met zijn eigenzinnig soort gospel in het Zeeuws Vlaams dialect. Liedjes vol zonde en zaligheid. De Nederlandse cellist Frans Grapperhaus staat Wannes Cappelle en broeder Dieleman bij in het creatieve proces én live op het podium.

Wannes Cappelle, Broeder Dieleman & Frans Grapperhaus - Vergeving (AB Session)

Wannes Cappelle, broeder Dieleman & Frans Grapperhaus - Je verdriet is echt