Ertebrekers

BE
Mainstage
14:30

Weet je nog waar je je bevond toen "De zji" van Ertebrekers voor het eerst de ether in gestuurd werd? Wij wel. On the road, met de offspring in the back en het lief vrolijk naast ons. Plots kreeg de rit naar de cinema een impromptu roadtrip-gevoel, een sentiment dat we later vaker hadden, want "Otel" (2016), het debuutalbum van Ertebrekers, bleek uitstekend cruisin’ materiaal. Mellow, funky, laidback ... De zomer steeds in het handschoenenkastje.

Ondertussen is het 2019. De wereld draait nog steeds aan een onwaarschijnlijk tempo om haar eigen as en schiet aan een rotvaart doorheen het universum. Maar! Daar zijn Ertebrekers terug. 

Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle staken de koppen opnieuw bij elkaar, wisselden muzikale ideeën uit ("Plots kwam Jeffrey af met wel 50 demo's. Ideetjes, zei hij" – dixit Kowlier), dronken koffie, kregen zin in ijs en gingen aan het werk. Het resultaat? Een nieuwe plaat. De titel? 'Crème'. Die verscheen op 8 maart 2019, vergezeld van een reeks clubconcerten. Deze zomer doet Ertebrekers enkele festivals aan, waaronder dat van Dranouter.

Ertebrekers - Paranoia

Ertebrekers - De Zji

Ertebrekers - Eva Mendes