Flip Kowlier: 20 jaar

BE
Mainstage
20:30

Niet zomaar 'Flip Kowlier' op de line-up, maar 'Flip Kowlier: 20 jaar' op Festival Dranouter! In 2000 stapte deze West-Vlaamse held voor het eerst op het podium onder zijn eigen naam. Flip koos Festival Dranouter exclusief uit voor zijn 20ste verjaardagsfeestje, om terug én vooruit te blikken.

De singles van zijn eerste solalbum ‘Ocharme Ik’ (2001) zoals ‘Welgemeende’ en ‘Min Moaten’ kregen onmiddellijk de stempel ‘klassieker’ opgedrukt. Zijn succesvolle solocarrière leverde hem in totaal maar liefst 5 soloalbums op (Ocharme Ik/In De Fik/De Man van 31/Otoradio/Cirque) en ontelbaar veel meezingers: Mo Ba Nin, Bjistje in min uoft, Donderdagnacht, Zwembad, El Mundo Kapotio, Directeur en zo kunnen we nog een hele tijd doorgaan. Momenteel werkt Flip aan een nieuw album dat in 2021 zou moeten verschijnen. Op Festival Dranouter krijg je daarvan ook al een voorsmaakje te horen!

Het moge duidelijk zijn: deze headliner wordt wel een héle speciale. Niet in z’n minst omdat het al van 2015 geleden is dat deze woordkunstenaar op een festivalpodium stond onder zijn eigen naam. Live belooft 'Flip Kowlier: 20 jaar' een pittig feestje te worden, een bonte mix van klassieke meezingers, breekbaar/melancholische songs én onuitgegeven werk.

Flip Kowlier - Min Moaten [Officiële Video]

Flip Kowlier - Directeur (live)

Donderdagnacht - Flip Kowlier - Music Video