Mooneye

BE
De Voute
16:30

Vergelijkingen met Beirut en Fleet Foxes, tijdloze songs, warme melodieën, refreinen die je niet loslaten en een gouden stem. Dat is het zwaarste wapentuig in het uitgebreide arsenaal van Mooneye. Frontman Michiel Libberecht is pas 25, maar klaar om met zijn songschrijftalent op zijn minst de Lage Landen te veroveren. Zo belandde de single "This Thing" uit "Mooneye EP" in de playlist van Radio 1 en riep de Nederlandse radio-DJ Annemieke Schollaardt het nummer uit tot A-plaat van de week op NPO Radio 2.

Optredens als support van o.a. Intergalactic Lovers en Novastar maakten duidelijk dat Mooneye ook live als een magneet werkt. Begin 2019 belandde de band in een stroomversnelling. Na een spannende media-happening werd Mooneye met ‘Thinking About Leaving’ uitgeroepen als winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

De Standaard over ‘Thinking About Leaving’: "De song doet denken aan Vampire Weekend minus de exotiek, Novastar met meer poeier, of Beirut zonder trompetten. Noem het wat je wil: de song is spannend en feilloos afgewerkt."

Mooneye - Thinking About Leaving

REPETITIEKOT: Mooneye