Willem Vermandere

BE
Clubstage
12:00

“Dat ik in ‘t jaar 2040 honderd jaar word, mag je gerust weten. De feestelijkheden hieromtrent worden ingezet, 20 jaar op voorhand!” zegt Willem Vermandere zelf.

In het jaar van zijn 80ste verjaardag én in het 50ste jaar dat hij op de planken staat brengt Willem Vermandere op Festival Dranouter een uniek programma zoals we van deze allround kunstenaar gewend zijn. Zelf is hij niet zo wild van festivaldrukte. Ook zijn publiek bieden we graag alle rust om goed te luisteren. Dit concert wordt dus een middagvoorstelling op zondag: het eerste concert die dag, voor alle andere podia van start gaan, is dat van Willem in de Clubtent. Hij brengt nummers uit zowel zijn nieuwe CD 'Confessies' (2020) als uit zijn door de jaren heen opgebouwde oeuvre. Hij schuwt het niet om “zijn gedacht” te zeggen. Zijn hersenspinsels kreeg hij als ervaren meester-bard mooi neergepend in nieuwe nummers. “Oude en nieuwe liedjes, zotte en serieuze vertellementen, om de liedjes zonder woorden niet te vergeten”, aldus Willem.

Hij combineert graag met een instrumentaal wijsje of een vertellement uit zijn nieuw boek 'Als 't maar geestig is' (Lannoo, 2020). In dat boek bundelt hij 80 geestrijke gedichten met zijn nieuwste grafisch werk. Een concert van Willem, een must voor jong en oud. Van een generatiekloof is hier geen sprake. Integendeel: met dit programma is deze netjes gedicht. Op naar de honderd, Willem!

Willem Vermandere - Lat mie mor lopen

Willem Vermandere - Duizend soldaten