Minder afval dankzij Plastiek Boetiek

Plastiek Boetiek is een mobiele plasticfabriek die langskomt op festivals. De medewerkers van Plastiek Boetiek struimen evenementen af om zo de ecologische voetafdruk mee te beperken. Hoe? Ze bouw(d)en verschillende machines die plastic verwerken ter plaatse om er nadien een nuttig voorwerp mee te maken.

Lever je leeg drankbekertje in bij Plastiek Boetiek op het festivalterrein (bij de Palace). De medewerkers van Plastic Boetiek maken er onder andere toffe tollen en bloempotjes van! Zo kunnen we het festivalterrein van Festival Dranouter volgend jaar nog groener aankleden :-)  

Knutselen met Tetra op De Voute

Nog niet genoeg van ecologische activiteiten? Trek naar De Voute voor plezierige kinderattracties, beklimbare springballen, creatieve upcycle workshops… In het ecologisch dorp op De Voute  vind je Tetra Town, waar alles gemaakt is van Tetra-brikken. Heb je ooit al een Tetra-stoel gezien, of een Tetra-parasol? Met de brikken mag je zelf aan de slag gaan: Tetra Town is een waar knutselparadijs! Maak je een Tetra-hoed, of ga je toch voor een zelfgemaakte button? Placeer je daarna op het terras van Etablissement La Courrone voor een streekbier of een tuinsapje.