Nieuw: Dranouter Zomersessies

Dranouter Zomersessies: concertreeks in Dranouter met o.a. Brihang, Faces On TV, Geike, Portland, Froze & meer

Een zomer zonder festivals, zo zag het er even uit. Het coronavirus gooide roet in het eten en het verdict was hard: geen massa-evenementen tijdens de zomer van 2020. Na de versoepelde maatregelen, biedt organisator Dranoeter vzw toch een zomer aan vol live concerten. Onder de naam Dranouter Zomersessies kan je in juli en augustus genieten van enkele concertdagen, met op de line-up o.a. Brihang, Faces On TV, Portland, Geike, Froze & meer. De ticketverkoop voor de Zomersessies met Brihang en Froze, en Kapitein Winokio is al gestart. Vanaf volgende week volgt de aankondiging en de ticketverkoop van de rest van het zomerprogramma. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan op de homepagina). Zo kom je als eerste te weten wanneer de ticketverkoop voor de rest van de Dranouter Zomersessies start!

Op de Nationale Veiligheidsraad van 3 juni werd beslist dat concerten mogelijk zijn vanaf 1 juli met een zittend publiek van maximaal 200 mensen. Deze beslissing gaf een opening om een aangepast zomerprogramma op te stellen. De vraag naar kleinere concerten bij jullie, ons trouwe publiek, was dan ook groot. Dankzij dit initiatief krijg je gelukkig toch een zomer vol muziek! Daarnaast is deze concertreeks voor onze vzw een manier om het hoofd boven water te houden.

Deze zomer zal er dus toch muziek klinken in het West-Vlaamse dorpje Dranouter. Muziekliefhebbers krijgen de kans om op vrijdag, zaterdag en zondag van juli en augustus een festivaldag mee te pikken op een corona-proof festivalterrein in Dranouter. Op het terrein zal een ruime shelter staan, waarin de optredens zullen plaatsvinden. Per dag staan er 2 à 3 optredens gepland van Belgische topbands. Denk maar aan Brihang, Froze, Geike, Portland en Faces On TV, maar ook heel wat ontdekkingen en folkbands. Op het festivalterrein zorgen we voor een gezellige aankleding en de nodige veiligheids- en hygiëne omkadering. Uiteraard is er de mogelijkheid om een lekker drankje of snack te bestellen. Op die manier kan je toch een beetje van dat heerlijke festivalgevoel genieten.

Dranoeter vzw volgt alle voorzorgsmaatregelen nauwkeurig op. Het publiek zal zittend en met de nodige tussenafstand de concerten kunnen volgen in lijn met de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Er zullen voldoende stewards zijn om de veiligheid te garanderen. Wie weet versoepelen de maatregelen in de loop van de zomer en wordt de maximumcapaciteit voor culturele evenementen verhoogd. De organisatie volgt alle beslissingen en communicatie nauwkeurig op.

De concertreeks ‘Dranouter Zomersessies’ gaat van start op zaterdag 4 juli 2020 met 2 concerten. Op zaterdag 4 juli staan niemand minder dan de West-Vlaamse woordenkunstenaar Brihang en de Gentse poëet/rapper Froze op de line-up. Op zondag 5 juli volgt er een festivaldag voor gezinnen en kinderen, met concerten van Kapitein Winokio.

Per Zomersessie zijn er slechts 200 tickets beschikbaar. We raden onze bezoekers aan om tickets per contactbubbel te bestellen. Dat maakt onze voorbereidingen makkelijker. Per bestelling kan je dus max. 10 tickets aankopen. De ticketverkoop voor de Zomersessies van Brihang en Froze en de Zomersessies van Kapitein Winokio is gestart op vrijdag 12 juni.

  • Intussen is de Zomersessie van Brihang+Froze (4 juli) uitverkocht.
  • De Zomersessie met Kapitein Winokio (5 juli) om 14u is uitverkocht.
  • Er zijn nog enkele tickets beschikbaar voor Kapitein Winokio (5 juli) om 11u.

Op dinsdag 16 juni volgt de aankondiging van de rest van het zomerprogramma. Op donderdag 18 juni start die ticketverkoop. Snel zijn is de boodschap.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan op de homepagina). Zo kom je als eerste te weten wanneer de ticketverkoop voor de rest van de Dranouter Zomersessies start!