Alle praktische info over de Zomersessies

Zak jij binnenkort af naar Dranouter? Lees dan zeker deze informatie, zodat je makkelijk ter plaatse raakt en zodat alles vlot verloopt!.

LOCATIE

De Dranouter Zomersessies vinden plaats op de kleine festivalweide 'De Voute', gelegen achter OC De Klakeye (Dikkebusstraat 236 in Dranouter). Het festivalterrein is te bereiken via de open binnenplaats van OC De Klakeye.

Op de festivalsite staat een festivaltent die ingekleed is om een gezellige sfeer te creëren. Bij slecht weer is iedereen beschut tegen regen, bij warm weer is iedereen beschut tegen de zon. Wel zijn de zijkanten van de tent maximaal geopend. Zo ontstaat er een natuurlijke ventilatie. Op koudere dagen of bij het vallen van de avond kan de koelte in de tent sluipen. Aangezien dicht bij elkaar kruipen geen optie is, is het aangeraden om op koelere dagen een (extra) trui mee te nemen om je warm te houden.

HOE ER GERAKEN

Transport bepaalt nog steeds een groot deel van de impact van festivals en andere evenementen. Als duurzame organisatie, moedigen we iedereen aan om zo ‘Low Impact’-mogelijk naar Dranouter te komen. Neem het openbaar vervoer, kom met de fiets of als het niet anders kan, dan met de wagen en doe aan autodelen/carpoolen.

Kom je met de auto? Je kan je wagen gratis parkeren op de weideparking in de Victoriastraat. Volg de wegwijzers richting deze parking. Zo is er geen parkeeroverlast voor de horecazaken in het dorpje Dranouter. Voor wie met de fiets komt, is er een ruime (niet bewaakte) fietsstalling voorzien. Klik hier voor meer info over het openbaar vervoer.

INCHECKEN

Vergeet je ticket(s) niet mee te brengen. Toon je ticket(s) op je smartphone of tablet en wissel die in bij onze festivalkassa's. Of print je ticket(s) af.

TIME TABLE

De deuren van het festivalterrein gaan enkele uren voor aanvang van het eerste concert open. De versterkte optredens eindigen telkens rond 22u. Het festivalterrein en de catering sluiten om middernacht. Klik hier voor de openingsuren.
De time table van jouw Zomersessie vind je op deze pagina

FOODS & DRINKS

Iets eten of drinken? Tijdens de Dranouter Zomersessies is de festivalweide uitgerust met een veilige bediening van dranken en enkele festivalsnacks. Zo kan je voor, tijdens en na de concerten genieten van een hapje en een drankje. De catering wordt uitgebaat in lijn met alle voorzorgsmaatregelen. Betalen gebeurt bij voorkeur met de Payconiq by Bancontact app. TIP: Download de Payconiq by Bancontact app voor je bezoek aan de Dranouter Zomersessie. De app is te vinden in de Google Play Store en de Apple App Store. Voltooi de volledige installatie van de app; je hebt er immers een kaartlezer voor nodig. Daarnaast is er een veilig loket waar je met cash eet- en drankbonnen kan aankopen.

VEILIGHEIDSMAATREGELEN

In lijn met het veiligheidsprotocol dat recent werd goedgekeurd wordt de site volledig corona-proof ingericht. Wij zorgen voor voldoende ruimte en afstand en voor alle nodige preventiemaatregelen. Klik hier voor alle veiligheidsmaatregelen.

BELEEF DRANOUTER

Combineer de Dranouter Zomersessie met een activiteit uit het aanbod van Dranouter Experience. Wat dacht je van een spannende match boerengolf, ontspannende volksspelletjes of een uitgestippelde wandeling door de mooiste plekjes van de Westhoek? Ontdek hier het volledige aanbod.

Spring zeker eens binnen in Eetcafé 't Folk en proef van een snelle hap, een stevige maaltijd of een gerechtje uit de wereldkeuken. Op het menu staan o.a. een Kayam Burger met angus beef, een vegan Thaïse groentencurry, Noorse gerookte visschotel met tomaat-grijze garnalen... Klik hier om het menu van Eetcafé 't Folk te bekijken en je tafel te reserveren.

EN VOOR DE REST...

Voor de rest wensen we je uiteraard een onvergetelijke festivaldag toe! Deel je momenten via sociale media met de hashtag #dranouterzomersessies !