Programma augustus bekend: IBE, Brihang, Ruben Block, Frank Vander Linden & meer!

Dankzij de Dranouter Zomersessies klinkt er toch muziek in Dranouter! Op het 100% coronaproof festivalterrein 'De Voute' in Dranouter pik je per Zomersessie twee à 3 optredens mee. Op het gezellige festivalterrein kan je ook genieten van een drankje en iets om te eten. Met toevoegingen zoals The Voice-winnaar IBE, Kadril, Triggerfinger-frontman Ruben Block, een extra sessie van Brihang, Frank Vander linden & meer is het programma van de Dranouter Zomersessies helemaal bekend. 
Mochten de Dranouter Zomersessies niet kunnen plaatsvinden, dan krijgen tickethouders hun geld terug. Zo is er voor jou geen enkele reden om geen tickets te kopen voor een Zomersessie! 
Nu is het aan jou om jouw keuze(s) te maken...

CORONAGARANTIE

Mochten de Zomersessies niet kunnen plaatsvinden, dan krijgen tickethouders automatisch hun geld teruggestort. Zo is er voor jou geen enkele reden om geen tickets aan te kopen voor de Zomersessie met IBE, Frank Vander linden, Ruben Block of Kadril!

VRIJDAG 14 AUGUSTUS: Kadril + Lieven Tavernier + Hidrae

Ruim méér dan veertig jaar trekken ze intussen rond, de minnestrelen van Kadril. Door het Vlaamse land, tot in alle uithoeken van Europa en zelfs het uiterste puntje van Zuid-Afrika brengen ze verhalen van vroeger, van nu en van morgen, verhalen over de liefde en het leven. Diezelfde dag staat Lieven Tavernier - "de grootste baas van het Nederlandstalige lied" - op het podium. Lieven Tavernier is de maker van klassiekers zoals “De eerste sneeuw” en “De fanfare van honger en dorst”. Speciaal voor deze Zomersessie neemt hij trouwens Gijs Hollebosch (Weissenborn, mandoline, gitaar) en 'Les Dames ' mee voor backing vocals. Hemelse muziek die je raakt, zeker op een intieme Zomersessie. Hidrae is een vijfkoppige band met bekende koppen uit de folkwereld. Ze brengen stomende eigenzinnige rootsmuziek met krachtige melodieën en prachtige klankkleuren. 

ZATERDAG 15 AUGUSTUS: BRIHANG (extra sessie) + DIRK. + Kids With Buns - UITVERKOCHT

De artistieke veelkunner Knokkenaar Boudy Verleye, aka Brihang, onderscheidde zichzelf sinds zijn debuutalbum als één van de bijzonderste stemmen van zijn generatie. Hij slaagde er vakkundig in om door de muren van zijn genre heen te breken. Zijn Zomersessie in juli was razendsnel uitverkocht, vandaar deze extra Zomersessie in augustus. Oelala! DIRK. loste begin dit jaar drie singles op korte tijd: Artline, Stay Indoors en HIT, die alledrie in De Afrekening van Studio Brussel belandden. Het leverde hen de titel "Koning Van De Afrekening" op. DIRK. is met dagelijkse airplay op Studio Brussel en Radio 1 in België definitief in de lift richting top gestapt. Kids With Buns schopten het tot de halve finales van Humo’s Rock Rally: “Met slechts drie elementen - zang en twee gitaren - maakten ze een sound die niet zo ver van London Grammar stond en creëerden ze een sfeer waar de klasse van afdroop”. Zonder ook maar één nummer officieel te hebben uitgebracht, speelden ze in hun eerste bestaansjaar al supports voor Mooneye (solo) en Sioen. De toekomst lacht hen toe. 

Om zo veel mogelijk mensen de kans te geven om te genieten van deze Zomersessie, kan je per bestelling min. 4 en max. 10 tickets aankopen.  De twee voorprogramma's worden zo snel mogelijk aangekondigd.

ZONDAG 16 AUGUSTUS: IBE + The Radar Station (duo) + Sherman

Singer-songwriter IBE raast als een wervelwind door het muziekland. Op zijn vijftiende wordt hij in 2017 winnaar van een Ed Sheeran-coverwedstrijd op Studio Brussel. De overwinning in de talentenshow The Voice levert hem een platencontract op. Vijf dagen na de finale komt zijn eerste single “Table Of Fools”. Zijn song wordt opgenomen in de playlists van zowat alle Vlaamse radiozenders en overschrijdt op enkele weken de kaap van 1 miljoen streams op Spotify. Zijn twee AB Club shows op 28 oktober waren in een mum van tijd uitverkocht. Tijd voor een passage in Dranouter! Kenmerkend voor The Radar Station is de opvallende, warme en bezwerende stem van zanger Brent Buckler, die ook live uitstekend tot haar recht komt en doet denken aan Eddie Vedder en Tom Smith van Editors. Begin 2020 begon het pas echt hard te gaan toen The Radar Station één van de drie winnaars werd van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel met single 'Subtle Science'. Sommigen herinneren zich Steven Bossuyt aka Sherman misschien nog van zijn jongere jaren bij Cream&Spices. Nadat Studio Brussel Shermans nummer 'On Your Side' oppikt, belandt het nummer in de reguliere playlist van verschillende zenders. 

VRIJDAG 28 AUGUSTUS: Ruben Block + Tiny Legs Tim (solo)

Niemand minder dan boegbeeld Ruben Block komt naar Dranouter voor een Zomersessie! In 2015 stond hij op het podium van Festival Dranouter voor een explosieve set met zijn band Triggerfinger. Deze Zomersessie biedt een unieke kans om Ruben Block solo aan het werk te zien. De zanger-gitarist stelt een exclusieve set samen met covers, Triggerfinger-klassiekers in een nieuw kleedje én nieuwe nummers die hij nog maar zelden voor een publiek heeft gespeeld. Niet te missen dus. De Zomersessies vinden plaats in een intieme setting, voor een beperkt publiek. Haast je dus om je tickets te boeken! Tiny Legs Tim ontwikkelde op korte tijd een zeer persoonlijke stijl en inhoudelijk overstijgt hij moeiteloos alle clichés rond blues. Zijn laatste album 'Elsewhere Bound' is een onvervalst, vintage album met een unieke mix van folk, blues en roots. Tiny Legs Tim is anno 2020 beter dan ooit. 

ZONDAG 30 AUGUSTUS: Frank Vander linden + Roosbeef + Pauwel

Het is ondertussen meer dan 25 jaar geleden dat Vlaanderen te weten kwam dat Jeroen Brouwers een boek schreef en dat ene Irene de heer Frank Vander linden met gratie de deur wees. Ook zonder De Mens is Vander Linden meer dan de moeite om live aan het werk te zien. Eigen emoties worden in zijn typische speelse versie van de Nederlandse taal beschreven en legt hij zijn diepste zielenroerselen te grabbel op het podium. Roosbeef is terug uit Kentucky en met een plaat die ons wachten rijkelijk beloont. Ze zag natuur zo groot als de wereld en mensen die alleen zijn en elkaar nodig hebben. Achter de Appalachen leerde ze het Amerikaanse lied beter begrijpen, en hoorde verhalen die nu op laatste plaat 'Lucky' een weerklank vinden. Een tijd nadat Pauwel stopte met muziek, ontmoedigd door tegenslagen en depressie, klautert hij uit het dal. Zijn nieuwe nummers klinken urgent en ontwapenend eerlijk. Op ‘Oh My God’, zijn eerste single op Unday Records, neemt de singer-songwriter nog één keer diep adem en begint aan de klim.

Zomersessies kort uitgelegd:

  • Met een dagticket voor een Zomersessie krijg je toegang tot het festivalterrein De Voute in Dranouter.
  • Per Zomersessie vinden er 2 à 3 optredens plaats: een mix van de beste Belgische bands en nog te ontdekken talent. Met je ticket pik je dus alle optredens van die dag mee. Klik hier om de line-up per Zomersessie te ontdekken. 
  • Het festivalterrein gaat meestal open om 14u. De versterkte muziek van elke Zomersessie eindigt rond 22u. Om middernacht sluit het festivalterrein. Klik hier voor de openingsuren en alle praktische info.
  • Op het gezellige festivalterrein zal je ook kunnen genieten van een drankje en iets om te eten. Want een festival is meer dan optredens alleen ;-) 
  • Kortom: dankzij de Zomersessies pik je dat heerlijke festivalgevoel mee!