Schenk je ticket aan het goede doel en krijg 60% terug

Door de impact van de coronacrisis kon Festival Dranouter 2020 niet doorgaan. Zowat 3.000 festivalbezoekers hadden al een ticket gekocht. De festivalorganisatie deed toen aan de tickethouders het voorstel om hun ticket gewoon bij te houden voor een volgende editie van Festival Dranouter in 2021 of 2022. Op vandaag kan niemand echter voorspellen hoe de zomer van 2021 eruit zal zien. Ondertussen blijven die festivaltickets daar liggen...

De deadline nadert... Vul jouw formulier in voor dinsdag 15 december

Daarom werkte de organisatie een werkwijze uit die Belgische tickethouders de kans biedt om op korte termijn een stuk van hun ticketwaarde te recupereren én tegelijk een deel van de festivalwerking te steunen.

  • Wie ervoor kiest om de waarde van zijn ticket (geheel of gedeeltelijk) te schenken aan het Dranoeter Fonds krijgt een fiscaal attest van 60% van de waarde van zijn schenking.
  • Schenk je slechts een deel van je festivalticket, dan wordt de restwaarde omgezet in een tegoedbon die je kan inzetten om tickets te kopen voor de festivaledities in 2021 of 2022, als die dan doorgaan.

Je hoeft daarvoor enkel te laten weten aan de organisatie dat je een schenking wil doen. Doe het voor de deadline van dinsdag 15 december 2020. De festivalorganisatie regelt alles voor jou. Geen extra werk, geen extra uitgaven. Je moet je enkel registreren via het persoonlijke, online formulier die jij als tickethouder kreeg toegestuurd op het e-mailadres waarmee je je festivaltickets aankocht. Daarna wordt alles voor jou opgevolgd.

Twee keer voordeel

Deze werkwijze is uitgewerkt samen met Streekfonds West-Vlaanderen en de Koning Boudewijnstichting. Jouw gift zorgt voor de ondersteuning van sociaal en maatschappelijk relevante projecten die opgezet worden door de werking van festivalorganisatie Dranoeter VZW. Deze goede doelen worden gebundeld onder het Dranoeter Fonds. Als je kiest voor een schenking steun je maatschappelijk waardevolle projecten én heb je alvast de garantie dat je een deel van je ticketbudget kan recupereren.

  • Wie een ticket had gekocht, die wordt per e-mail gecontacteerd met een link naar zijn persoonlijk, online formulier en de beknopte werkwijze. De werkwijze vind je ook terug onder de FAQ op deze website.
  • Ook wie geen ticket kocht kan een schenking doen. Meer uitleg hierover vind je op de FAQ op deze website.

Tot eind 2021 krijgt elke Belgische schenking vanaf 40€ een fiscaal attest voor 60% van de schenking (vanaf 2021 is dit maar 45%). Vul dus het formulier in voor de deadline van dinsdag 15 december.

Dranoeter Fonds: duurzaam en toegankelijk

Met het Dranoeter Fonds bouwt de VZW achter Festival Dranouter al jarenlang haar visie uit. Het fonds wordt ingezet om twee doelen te realiseren: duurzaamheid en toegankelijkheid.

  • Op vlak van duurzaamheid investeert VZW Dranoeter jaarlijks in diverse projecten die de ecologische impact van de werking beperken. We stappen in samenwerkingen en investeren mee in proefprojecten rond waterzuivering, afval-reductie en verwerking of energie-efficiëntie. Ook is VZW Dranoeter gestart met het aanleggen van een bosfonds. Hiermee willen we de komende jaren een bos aanplanten om de impact van onze organisatie te compenseren. Deze keuze kost de werking extra middelen, maar is een investering in de toekomst. Opgedane kennis bij deze projecten deelt VZW Dranoeter met collega’s en partners, zodat onze inspanningen bijdragen aan het verduurzamen van de hele sector.
  • Fysieke en maatschappelijke toegankelijkheid en inclusie zitten ook verweven in de festivalorganisatie. Zo zag Inter VZW het licht op Festival Dranouter. Onze evenementen investeren jaarlijks extra middelen in zowel fysieke toegankelijkheid (bv. rolstoelpodia, aangepaste campingfaciliteiten etc.), als in sociale inclusie (o.a. samenwerkingen met kansarmenverenigingen om die doelgroep aan te spreken). Tenslotte investeert Dranoeter VZW al ruim 10 jaar in de organisatie van een belevingsfestival voor mensen met mentale en andere functiebeperkingen.

Een gift aan het Dranoeter Fonds zorgt er dus niet alleen voor dat je op korte termijn 60% van je ticketbedrag recupereert, je geeft ook een belangrijke bijdrage aan de goede doelen van het Dranoeter Fonds.

Hoe gaat de korte procedure in zijn werk?

Wie de waarde van zijn ticket (geheel of gedeeltelijk) wil schenken aan het Dranoeter Fonds, moet dat even formeel laten weten aan de festivalorganisatie.

  • Alle Belgische tickethouders krijgen een persoonlijke e-mail met daarin de link naar hun persoonlijk, online formulier én alle nodige info.
  • Registraties kunnen gebeuren tot en met dinsdag 15 december.
  • Vanaf 16 december verwerken we alle registraties. Daarna krijgen tickethouders hun fiscaal attest.

Wie kiest om slechts een deel van z’n ticketwaarde te schenken, die krijgt voor de resterende waarde een tegoedbon die kan gebruikt worden om tickets aan te schaffen van eventuele festivaledities in 2021 of 2022.

Heb je een festivalticket, maar wil je geen schenking doen?

Wat als tickethouders gewoon hun ticket wensen te houden en geen schenking willen doen? Dan hoef je niets te doen. De initiële afspraak blijft uiteraard gelden. Je festivalticket van Festival Dranouter 2020 blijft geldig in 2021 of 2022. Al is het onduidelijk in welke mate er een festival zal kunnen doorgaan in 2021 en het jaar daarna. Met deze werkwijze kan je alvast een deel van jouw ticketgeld sneller recupereren.

De deadline is al op dinsdag 15 december- vul dus snel jouw onlien formulier in!

Vragen? Check de FAQ-pagina