Waarom nu Zomersessies XL aankondigen, en niet wachten?

Waarom we nu de Dranouter Zomersessies XL aankondigen, en niet wachten? 

We krijgen te horen dat er op 11 mei mogelijk een beslissing valt over wat er eventueel mogelijk zal zijn in de zomer. Die beslissing zou al gevallen zijn 23 april, en daarvoor was er ook al enkele malen sprake van een beslissing. Telkens werden die beslissingen uitgesteld. Ook deze keer is niet zeker of we al te weten kunnen komen wat de exacte voorwaarden zullenzijn in augustus.

We begrijpen dat de coronacijfers de dans leiden en hebben daar begrip voor. Maar we willen op een professionele manier, met voldoende veiligheidsomkadering, een aantrekkelijke affiche kunnen presenteren. En dan hebben we tijd nodig. Die tijd wordt te kort als we nog langer wachten. En dus moesten we beslissen.

De vaccinatiecijfers gaan de goede richting uit, en net zoals zoveel andere collega’s hebben we ervaring met crowdcontrol, veiligheidsprotocollen en kunnen we kort op de bal spelen. Dus gaan we ervoor!

Een festivalorganisatie draait op een team van professionals die aan de slag moeten. Als we komende zomer een veilige context willen bieden waarbij onze leveranciers, artiesten en de vele freelancers een eerlijke vergoeding krijgen, dan moeten we nu aan de slag.

We nemen de vlucht vooruit, met het engagement dat we ons flexibel aanpassen aan de regels en er alles aan doen om de Dranouter-sfeer te laten regeren.

Na 45 jaar Festival Dranouter hebben we al wat watertjes doorzwommen, maar we willen ook verder vooruit. En daarvoor moeten we eerst deze zomer gezond door raken. Dus starten we nu al de Dranouter Zomersessies XL op, samen met honderden vrijwilligers, duizenden bezoekers - en hopelijk ook met jou!

Lees hier alle praktische info over de Dranouter Zomersessies XL & ontdek de line-up!