Nieuwe lading namen, extra locatie én extra tickets voor Zomersessies XL

Drie keer goed nieuws voor jou vandaag: de line-up van de Dranouter Zomersessies XL wordt aangevuld met heel wat moois, er zijn extra tickets beschikbaar voor de (uitverkochte) Dranouter Zomersessies XL en we voegen extra festivalsfeer toe met de Palace-tent en straatanimatie!

De affiche van de coronaproof Dranouter Zomersessies XL (donderdag 5 augustus t.e.m. zondag 8 augustus 2021) zag er al fantastisch uit, met o.a. Hooverphonic, 20 jaar Flip Kowlier, Bart Peeters, Het Zesde Metaal, Brihang, De Dolfijntjes, Naima Joris... Daar komen nu nog drie kleppers van formaat bij: de eigenwijze latin singer-songwriter Gabriel Rios, de zwoele beats van Eefje de Visser en de bezwerende gitaarband Mooneye. De exacte timing van de bands op de Dranouter Zomersessies XL kom je zo snel mogelijk te weten.

Na de aangekondigde versoepelingen van het laatste Overlegcomité stelde de organisatie van de Dranouter Zomersessies XL alles in het werk om de capaciteit van de Dranouter Zomersessies XL op een gecontroleerde, professionele manier op te schalen. Dat betekent dat er extra tickets beschikbaar zijn voor de uitverkochte Dranouter Zomersessies XL met o.a. Bart Peeters (zaterdag 7 augustus) en o.a. Het Zesde Metaal en Brihang (zondag 8 augustus 2021)! Omdat op vandaag nog niet alle coronavoorwaarden duidelijk zijn, bieden we al onze bezoekers een coronagarantie aan. Aarzel dus niet om je (extra) tickets aan te kopen! 

Verrassende beleving in veilige omgeving

Op het recentste veiligheidsoverleg werd aangekondigd dat evenementen vanaf 30 juli in open lucht tot 5.000 bezoekers mogen ontvangen in een losser kader. De organisatie van de Dranouter Zomersessies XL stelde alles in het werk om de capaciteit van de Dranouter Zomersessies XL op een gecontroleerde, professionele manier op te schalen. De festivalsite van de Dranouter Zomersessies XL wordt volledig in lijn met het veiligheidsprotocol ingericht. Dranoeter vzw en haar vele medewerkers voorzien de tenten, bars, foodstanden etc. van de nodige veiligheidsvoorzieningen. 

Omdat op vandaag nog niet alle coronavoorwaarden duidelijk zijn, bieden we al onze bezoekers een coronagarantie aan. Mochten de regels toch verstrengen, dan ben je verzekerd van een refund.

De succesformule blijft een indrukwekkende line-up van 5 bands per festivaldag in de geventileerde Kayam-tent. Wel wordt het grote festivalterrein uitgebreid met een extra locatie: de bekende Palace-tent. Je wordt op de Dranouter Zomersessies XL in een veilige omgeving ondergedompeld in een zalige festivalsfeer met verrassende randanimatie, extra bars & foodtrucks, bijzondere verrassingen… Het programma aan randanimatie volgt zo snel mogelijk.

Extra bubbels beschikbaar: haast je...

Het beste nieuws? Door deze verhoogde capaciteit kunnen er extra festivalgangers op het grote festivalterrein! Er zijn enkel dagtickets te koop, geen combitickets. 

De Dranouter Zomersessies van zaterdag 7 augustus (met o.a. Bart Peeters en De Dolfijntjes) en zondag 8 augustus (met o.a. Brihang en Het Zesde Metaal) waren kort na de start van de ticketverkoop al uitverkocht. De honderden mensen die ingeschreven waren op de wachtlijst voor deze Dranouter Zomersessies, kregen al als eerste de kans om (extra) tickets te bemachtigen. Ook deze extra tickets gaan opnieuw snel de deur uit: jullie kunnen duidelijk niet wachten op live muziek in Dranouter! Aarzel dus niet om jouw tickets aan te kopen.

Coronagarantie

Geen kopzorgen of stress als festivalganger. Je koopt zorgeloos festivaltickets aan dankzij de coronagarantie. Mochten de Dranouter Zomersessies XL in 2021 niet kunnen plaatsvinden omwille van de coronacrisis, dan krijgen tickethouders automatisch de waarde van hun festivalticket terug. Lees hier alle voorwaarden.

Ook Gabriel Rios, Eefje de Visser en Mooneye op de affiche

Gabriel Rios werd geboren in Puerto Rico en verhuisde op 17-jarige leeftijd naar België om schilderkunst te studeren aan de Luca School of Arts in Gent. Rios liet een reeks eclectische platen achter, gaande van eigenwijze latin/pop-crooner tot introspectieve singer-songwriter. Iedereen kent ongetwijfeld singles als 'Broad Daylight', 'Hallelujah', 'Gold' en 'Angelhead'. 'Flore', Gabriel Rios' vijfde studio-album, is dan weer een eerbetoon aan oude latinklassiekers, met arrangementen van salsa uit de jaren zestig, populaire Mexciaanse ballades en Cubaanse bohemia. Zomerse vibes op de Dranouter Zomersessie XL van vrijdag 6 augustus 2021!

Donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem. Met drie succesvolle albums op zak, een reeks uitverkochte clubtours in de Benelux en verschillende Europese supportshows, wordt Eefje inmiddels ook buiten de taalgrenzen opgepikt. Vier jaar na haar laatste plaat 'Nachtlicht' komt nu haar vierde album 'Bitterzoet' uit. Een filmische popplaat vol zwoele elektronica en dance invloeden. Eefje stond op het punt om aan haar uitverkochte releasetour (met shows op Rock Werchter en Lowlands) te beginnen, waarvoor meer dan 15.000 concertkaartjes verkocht waren. Door de coronacrisis konden deze niet doorgaan, maar Eefje de Visser werd een van dé acts van 2021, te aanschouwen op de Dranouter Zomersessie XL van donderdag 5 augustus 2021.

Na een eerste EP, een kopplaats bij De Nieuwe Lichting 2019 van Studio Brussel én een overvolle festivalagenda in diezelfde zomer, is Mooneye klaar voor het Grote Werk en een nieuw album. De vergelijkingen met Fleet Foxes en Neil Young zullen nog wel even overeind blijven. Ook de ‘nieuwe’ Mooneye versmelt als geen ander folk, rock en indiepop met elkaar, zoals te horen is op de nieuwe singles ‘Bright Lights’ en 'Fix the Heater'. Live overstijgt Mooneye alle hooggespannen verwachtingen. Kom het zelf ontdekken op de Dranouter Zomersessie XL van zondag 8 augustus 2021.

Op elke festivaldag prijkt een diverse line-up van 5 artiesten per dag. Dit is het programma van de Dranouter Zomersessies XL:

  • Op de line-up van donderdag 5 augustus staan o.a. Hooverphonic, Eefje de Visser, Naima Joris, Sam De Nef, Bipolar Bows...
  • Op vrijdag 6 augustus 2021 is het de beurt aan Gabriel Rios, '20 jaar Flip Kowlier', Raske Drenge & meer.
  • Zaterdag 7 augustus 2021 zetten o.a. Bart Peeters, De Dolfijntjes en Trio Dhoore de tent in vuur en vlam.
  • Op zondag 8 augustus 2021 staan o.a. Het Zesde Metaal, Brihang, Mooneye en NuFolk (Airboxes & Marieke Van Ransbeeck) op de affiche.

Dranouter Zomersessies XL in het kort

  • Met een ticket voor een Zomersessie XL krijg je toegang tot het grote festivalterrein aan de Dikkebusstraat in Dranouter.
  • Op de ruime festivalsite staat grote festivaltenten, ingekleed om een gezellige sfeer te creëren.
  • Per Zomersessie XL vinden 5 optredens plaats: een mix van de beste Belgische acts en nog te ontdekken talent. Met je dagticket pik je alle optredens van die dag mee. 
  • Op het gezellige festivalterrein zal je ook kunnen genieten van verrassende randanimatie, een drankje en iets om te eten. Want een festival is meer dan optredens alleen ;-) 
  • Kortom: dankzij de Dranouter Zomersessies XL pik je - eindelijk - weer dat heerlijke festivalgevoel mee!