Veilig genieten op Dranouter Zomersessies XL

Op donderdag 5, vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 augustus kan je in Dranouter terecht voor de coronaproof Dranouter Zomersessies XL, met op de line-up in de Kayam-tent o.a. Hooverphonic, Eefje de Visser, Gabriel Rios, 20 jaar Flip Kowlier Bart Peeters, Het Zesde Metaal, Brihang & meer. Dankzij de Palace-tent krijg je je extra portie festivalsfeer & randanimatie. Allemaal veilig, maar wél plezant. 

De hele festivalsite wordt coronaproof ingericht. De organisatie zorgt voor voldoende ruimte en afstand. Dranoeter vzw en haar vele medewerkers voorzien alle locaties van alle nodige veiligheidsvoorzieningen. We volgen de adviezen van de overheid nauwgezet op en sturen bij indien nodig. Om samen het coronavirus klein te krijgen, zijn er tijdens de Dranouter Zomersessies XL enkele afspraken om op te volgen. Alvast bedankt om deze na te leven!

Algemene regels

 • Hoe vroeger we gevaccineerd zijn, hoe sneller we ons normale leven terug kunnen oppikken. De overheid besliste dat festivalgangers tijdens de Dranouter Zomersessies XL geen certificaat of een negatieve coronatest moeten voorleggen. 
 • Hou steeds voldoende afstand.
 • Was regelmatig je handen.
 • Een mondmasker is verplicht te dragen bij alle verplaatsingen over het terrein.
 • De site wordt dagelijks volledig ontsmet voor aanvang. Toiletten en gladde oppervlaktes worden meermaals per dag gereinigd.
 • Ben je ziek, vertoon je symptomen of ben je een hoog-risicocontact? Draag zorg voor de andere festivalgangers door thuis te blijven.
 • Onze coronastewards staan paraat om de Dranouter Zomersessies XL veilig en ontspannen te laten verlopen 

Download hier het verkeersplan. Download hier binnenkort het grondplan.

Verkeer & locatie

 • De festivalingang bevindt zich op het grote festivalterrein aan de Dikkebusstraat (recht tegenover Eetcafé 't Folk). 
 • Het openbaar domein rond de eventlocatie is tijdens het evenement volledig verkeersvrij. Zo ontstaat er geen bijkomende drukte. Via de verkeersvrije wegen wandel je van de gratis (auto/fiets)parking naar de ingang van het festivalterrein.
 • Dit jaar is er een extra wijde ingang met maar liefst 10 toegangspoorten. Zo vermijden we lange wachtrijen.
 • Het festivalterrein is uitgerust met alle faciliteiten. Gelieve tijdens jouw bezoek aan de Dranouter Zomersessies XL op het festivalterrein te blijven, zodat het dorp Dranouter vrij blijft van samenscholingen of druktelast.

Ruim festivalterrein met geventileerde Kayam

 • Goed nieuws voor rasechte Dranouter-fans: na 10 jaar keert de Kayam-tent terug naar Dranouter in haar iconische V-vorm. Het podium bevindt zich in de top van de V-vorm. Zo heeft iedereen goed zicht op het podium.
 • In de concerttent Kayam zijn er geen aparte ticketzones/prijstypes meer. De geventileerde Kayam-tent is één grote, ruime zone, met voldoende plaats om afstand te bewaren tussen alle bubbels.
  Voor tickethouders van Zone 2 verandert er niets, tickethouders van Zone 1 kregen een aparte e-mail met alle info. Check zeker je spammapje. Waarom de organisatie afstapt van twee ticketzones/prijstypes, dat kan je op deze pagina nalezen.
 • Wel zijn de zijkanten van de tent maximaal geopend. Zo ontstaat er een natuurlijke ventilatie.
 • Om iedereen een plek te bieden en het echte festivalgevoel aan te houden zijn de concertbubbels niet zittend, maar is er voor elke bubbel een statafel voorzien. Bij aankomst in de concerttent kiezen jij en je bubbel jullie plekje met statafel. Die plek vormt de locatie voor jou en je bubbel tijdens de concerten van die dag. Tussendoor ben je vrij om het festivalterrein te verkennen :-)
  Het is niet mogelijk om op voorhand een plaatsje te reserveren in de concerttent. TIP: is jouw groepje verdeeld over meerdere bubbels? Kom samen aan op het festivalterrein, zodat jullie plaatsjes kunnen uitkiezen in elkaars buurt.
 • De festivallocatie is zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Klik hier voor alle info over toegankelijkheid & assistentie.

Openlucht terrassen, foodstands, Palace en sanitair

 • Rondom de concerttent komt een ruim, centraal festivalterrein met 4 themabars. Elke bar is voorzien van een groot openlucht terras met tafels en stoelen. De bars volgen de regels van het horecaprotocol.
 • De Palace is de uitvalsbasis voor straattheater. De stoelen en tafels worden regelmatig ontsmet.
 • We voorzien voldoende toiletten die regelmatig gereinigd worden. De medewerkers reinigen regelmatig alle oppervlaktes en klinken. We vragen de gebruikers om voor en na het gebruik van sanitair de handen te wassen of te ontsmetten. Alle faciliteiten hiervoor zijn aanwezig. Ook bij het sanitair geldt social distance. Respecteer dus de wachtrij en hou steeds voldoende meter afstand. 

Betaal zo veel mogelijk cashless

De Dranouter Zomersessies XL is een cashless evenement. Betaal bij voorkeur met de Payconiq by Bancontact-app
TIP: Download de Payconiq by Bancontact-app voor je bezoek aan de Dranouter Zomersessies XL. De app is te vinden in de Google Play Store en de Apple App Store. Voltooi de volledige installatie van de app; je hebt er immers een kaartlezer voor nodig.

Aantal bezoekers op de site

Momenteel is er een maximum van 5.000 festivalgangers per festivaldag, zoals beslist door de veiligheidsraad. De Kayam is uitgetekend in aparte bubbels, verdeeld op veilige afstand van elkaar. 

Circulatie en richtlijnen

Er zijn gescheiden in- en uitgang en er worden bepaalde looplijnen gecreëerd. Op die manier vermijden we overbodige contactmomenten en maken we het voor iedereen makkelijker om voldoende afstand te bewaren. Onze stewards helpen je graag op weg, begeleiden je op het terrein en helpen jou om de richtlijnen duidelijk maken. 

Wat bij ziekte

Mensen die positief getest zijn mogen niet deelnemen aan evenementen. Ook mensen die voor het evenement coronasymptomen vertonen blijven beter thuis. 

Waarom zijn er geen combi- of weekendtickets beschikbaar?

Experts raden aan om per week niet te veel verschillende activiteiten te plannen, om zo het aantal persoonlijke contacten te limiteren. Daarom worden er elke festivaldag een beperkt aantal tickets aangeboden voor een wisselend publiek.

 

Heb je tijdens het festival een vraag? Spreek gerust onze vrijwilligers aan.

Voor de rest… Veel plezier op de Dranouter Zomersessies XL! #dranouterzomersessie