Cashless Zomersessies

De Dranouter Zomersessies XL gaan cashless! In plaats van de papieren bonnetjes werken we tijdens de Dranouter Zomersessies XL met digitale munten: “bongs”. Weg met die papieren bonnetjes. Goed nieuws, want op die manier vind je geen verfrommelde bonnetjes meer terug in je broekzak na het festival.

BETAALPAS

Deze bongs staan op een betaalpas: een betaalkaart met chip waarop je digitale bonnen kan zetten. Jouw betaalpas is dus je digitale portemonnee. De betaalpas is handig om te gebruiken met je hele bubbel: om een rondje te zetten, om snacks te kopen... Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk en werd al op honderden evenementen toegepast. 

  • Kom je aan op de Dranouter Zomersessies XL, stuur dan iemand van je bubbel naar de drankbonnenstand. Aan de drankbonnenstand kan je je betaalpas afhalen. 
  • Heb je bongs aangekocht met je toegangsticket, dan wordt jouw voucher aan de drankenbonnenstand gescand. Jouw bongs komen op jouw betaalpas te staan.
  • Op het festivalterrein laad je snel en eenvoudig zelf geld op je betaalpas via de Payconiq by Bancontact-app, met een simpele scan van een QR-code. Bij het scannen van de QR-code zie je bovendien hoeveel bongs er nog staan op je betaalpas. Aan de drankbonnenstand kan je ook een nieuwe/extra lading bongs op je betaalpas zetten. Hieronder meer info over hoe je bongs kan aankopen.
  • Wil je een smeuïge pasta of een fris Hommelbiertje bestellen, hou dan de betaalpas tegen de kassa aan de bar. Het bedrag wordt van de kaart gehaald. Comfort ten top!
  • Voor en na betaling kan je checken hoeveel bongs je nog over hebt. Dat kan via een scan van een QR-code, maar ook aan elk barpunt, aan elke foodstand en aan de drankbonnenstand.

Hoe koop ik “bongs”?

Samen met je festivalticket

Heb je bongs aangekocht samen met je toegangsticket? Druk je ticket-voucher af. Of nog beter: bewaar het op je smartphone. Aan de drankbonnenstand op het festivalterrein wordt deze voucher gescand. Zo staan de bongs op je betaalpas!

Makkelijk & snel: Payconiq by Bancontact-app

Vergeet cash en verloren bankkaarten, op de Dranouter Zomersessies XL betaal je mobiel met de Payconiq by Bancontact-app! Op het festivalterrein laad je snel en eenvoudig zelf geld op je betaalpas met een simpele scan van een QR-code. Dankzij de Payconiq by Bancontact-app verlies je geen tijd in de wachtrij aan de drankbonnenstand en mis je geen enkel memorabel festivalmoment. Bovendien zie je dankzij de scan hoeveel bongs er nog staan op je betaalpas.

TIP: Download en activeer de app voor je naar het festival komt. Zorg ervoor dat je Payconiq by Bancontact-app up to date is.
Zo download je de app: Zoek in de App Store of Google Play Store op ‘Payconiq by Bancontact’ en klik op het pictogram van de app. De download start automatisch, de daaropvolgende activeringsprocedure verloopt in drie supereenvoudige stappen. De gedetailleerde uitleg per stap lees je op de website van Payconiq by Bancontact.

Drankbonnenstand

Aan de drankbonnenstand kan je (extra / nieuwe) bongs op je betaalpas zetten. Aan de drankbonnenstand betaal je met de Payconiq by Bancontact-app, met je bankkaart, met cash of met Visa. 

WAT MET MIJN OVERSCHOT AAN BONGS?

Heb je na het festival nog bongs over? Die betalen we graag terug. Vanaf 9 augustus zal het mogelijk zijn om de overschot aan waarde terug te laten storten op je rekening. De terugbetalingsmodule blijft online staan voor de rest van de zomervakantie. Meer info volgt nog. Neem in elk geval na het festival een kijkje op deze website en laat je resterende bedrag van de aangekochte bongs terug storten.

Opgelet: Er wordt 1 bong aangerekend als transactiekost voor het verwerken van de terugstorting.