Verken het festivalterrein

Wie denkt aan een festival in Dranouter, die begint al te watertanden. Ook op de Dranouter Zomersessies XL is
het moeilijk om te kiezen: ga je voor een op steen gebakken pizza en een Oxfam-wijntje? Of toch liever
patatjes in de oven samen met een Brugse Zot?
Op de Dranouter Zomersessies XL vind je maar liefst 6 themabars, waaronder 2 nieuwkomers!
Klik hier & verken alvast het grondplan.

Petanque in 't Hommelhof

Eén van de nieuwe bars op de weide van Dranouter is 't Hommelhof. Op het openluchtterras geniet je van streekeigen lekkers, waaronder Poperings Hommelbier en Cuvée Watou rouge. Leuk extraatje bij deze bar: hier speel je met je bubbel een potje petanque met zicht op de Kemmelberg!

Place de l'Apero

Een echte klassieker in Dranouter: Place de l'Apero. Enkel en alleen hier proef je de allerlekkerste cocktails. Ook voor een zomers wijntje, een kopje koffie of een tasje thee kan je hier aanschuiven. Bovendien zijn alle dranken van deze bar fairtrade. Kortom: lekker & eerlijk.

Samen crazy doen in 't Zottekot

Bij een zot jaar hoort ook een zotte bar. Dit jaar verwelkomen we bar 't Zottekot! Met een frisse Brugse Zot blond, Brugse Zot dubbel of Sportzot geniet je des te meer van jouw formidabel gezelschap. En wie weet duiken voorzitter Ridge, Lode, Brigitte & co ook op dit terras op?

Guinness Corner

Op het terras van de Guinness Corner zou je je bijna in Ierland wanen, maar je blijft wel degelijk in het prachtige Dranouter. De mannen van Guinness brengen hun 'bierprinter' mee. Laat je in deze bar fotograferen & je foto wordt ter plekke 'geprint' op het schuim van jouw Guinness! 

Ambiance met Feestcomiteit Dikkebusstraat in Palace-bar

De Palace-tent is dit jaar de uitvalsbasis voor straatanimatie van Feestcomiteit Dikkebusstraat. 2020 was een jaar zonder gekus met valentijn, zonder volle manden chocolade met Pasen, zonder kroketjes met Kerstmis en zonder spetterend vuurwerk met oudejaar. Daarom beleven voorzitter Ridge, Lode, Brigitte & co het jaar 2020 opnieuw tijdens de Dranouter Zomersessies XL – maar deze keer mét al die gemiste festiviteiten!

Heb je zelf een feest dat niet kon doorgaan omwille van corona? Laat het via e-mail ( dikkebusstraat@gmail.com ) weten aan Etienne. Wie weet haalt Feestcomiteit Dikkebusstraat jouw feest wel in tijdens het festivalweekend!

St. Bernardus-bar

Niet weg te denken van de festivalweide in Dranouter: St. Bernardus-bar. Hemels bier op een uitgestrekt terras. Op het podium van deze bar passeren enkele originele DJ's en acts de revue.

Check het grondplan voor een overzicht van alle nieuwigheden.