NIEUW: Pop-up resto CHALET

Wat krijg je als je festivalwerking in 2020 een hele tijd stil lag, maar 'creativiteit', 'genieten' en 'duurzaamheid' in je DNA zitten? Een gloednieuw restaurantconcept: pop-up resto CHALET

Festivalweide De Voute en wijndomein Entre Deux Monts

In houten CHALET-units met 180°-view ontdek je de beste streekproducten- en producenten op een vernieuwende manier. De CHALET-units strijken neer op verschillende landschappelijke toplocaties in de Westhoek. De twee locaties voor dit najaar zijn alvast bekend:

  • Op 24-25-26 september en 1-2-3 oktober gaat pop-up restaurant CHALET voor een gezellige nazomersfeer op de kleine festivalweide 'De Voute' van Festival Dranouter.
  • Vanaf 15 oktober t.e.m. 7 november strijkt CHALET tijdens de weekends neer op het wijndomein van Entre Deux Monts in Westouter.

Pop-up restaurant CHALET stelt per locatie telkens een verschillend driegangenmenu samen. De menu’s worden telkens opgesteld met aandacht voor de seizoenen en variatie in streekproducten. De houten CHALET-units staan soms letterlijk midden in het landschap waar de ingrediënten geproduceerd worden. Meer korte keten kan niet!
Klik hier voor info & reservaties.

Handcrafted meatballs met Poperings Hommelbier

Als duurzame organisatie staken we de koppen samen met chefs en producenten om jou & je vrienden te laten genieten van het lekkerste wat de Westhoek te bieden heeft. In pop-up restaurant CHALET op de festivalweide De Voute staan o.a.  handcrafted meatballs van Balls & Glory (Wim Baillieu) op het menu. Geen gehaktbal die je al proefde op Festival Dranouter, wel een speciaal ontwikkelde meatballsoort, gemaakt met Poperings Hommelbier. 

Op wijngaard Entre Deux Monts worden de tongrolletjes bereid in witte wijnsaus, uiteraard afkomstig van het wijndomein zelf. De goed gevulde tapasplank wordt samengesteld in samenwerking met slagerij Dierendonck. Binnen elk menu is er steeds ruimte voor specifieke allergiewensen en vegetarisch/veganistische alternatieven. Klik hier om de menu's te ontdekken.

Quality time in je eigen privérestaurant

Wie deze restaurantervaring boekt, die reserveert een eigen privé CHALET-unit met sfeer, comfort en 180°-view op het prachtige landschap.

  • De houten unit is enkele uren beschikbaar voor jouw groep (min. 6 en max.10 personen).
  • Er is geen tafelbediening, elke bubbel bedient zichzelf op z’n eigen tempo.
  • In elke gezellig aangeklede unit is alles voorhanden. Naast de gedekte tafel vind je er een koelkastmodule voor dranken en koude gerechten, alsook een buffettafel waarop de warme gerechten gebracht worden.
  • Alles wijst zichzelf uit. De onthaalbrochure begeleidt jou & je vrienden doorheen de hele beleving. Er is een uitgebreide menukaart voorzien. Enkele wijnen worden vergezeld van een interactieve presentatie door een erkende sommelier.
  • Zo krijgt elke groep een paar uur rust om zaaaaalig te genieten.

Experimenteren dankzij honesty bar

Bij lekker eten horen natuurlijk lekkere drankjes :-) Pop-up Resto CHALET werkt met het principe van de ‘honesty bar’.

  • In elke CHALET-unit staat een rijk gevulde frigo voor klaar met diverse lokale wijnen (i.s.m. Vintage Heuvelland), streekbieren en lokale frisdranken.
  • Er komt geen ober langs, je bedient jezelf naar hartenlust. Experimenteer en proef erop los: elke geopende fles mag je meenemen naar huis.
  • Voor je vertrekt wordt dan de rekening opgemaakt. Santé!

Boek snel jouw CHALET-unit

Wie wil dineren of lunchen met een panoramalandschap moet wel snel zijn. Per lunch of per diner zijn er slechts 5 units beschikbaar (1 unit voor min. 6 – max. 10 personen). Het pop-up restaurant landt slechts twee weekends op festivalweide De Voute in Dranouter, en vier weekends op wijndomein Entre Deux Monts in Westouter. Meer details over de locaties en de formules kan je vinden op www.popupchalet.be waar je ook de link vindt om te reserveren.

info & reservaties via http://popupchalet.be/

CHALET is een project van Dranoeter vzw, met steun van Leader en in samenwerking met Vintage Heuvelland.