Showcase Scotland Expo

Dit jaar programmeert Festival Dranouter bewust de beste Schotse acts, als onderdeel van het project 'Showcase Scotland Expo'. Showcase Scotland Expo hecht veel belang aan een nauwe samenwerking met haar Europese buren. Executive Producer Lisa Whytock: "Als natie heeft Schotland veel gemeen met haar Europese partners en we zijn dan ook blij dat we samen met Festival Dranouter het allerbeste op het gebied van Schotse muziek aan het publiek kunnen laten horen. Schotland is een diverse, naar buiten gerichte en gastvrije natie met een rijke culturele identiteit die geworteld is in ons traditionele erfgoed."

De Schotse overheid stuurt z’n strafste muzikale zonen en dochters uit en promoot zo de rijke Schotse cultuur in de hele wereld. Tijdens het Brexit-referendum stemde Schotland er immers voor om in Europa te blijven.  Als natie is het land naar buiten gericht, gastvrij en rijk aan cultureel erfgoed. Showcase Scotland Expo ging in 2022 partnerships aan met festivals in heel Europa, om enkele van haar topnamen uit de folkmuziek naar het publiek in België, Denemarken, Frankrijk, Finland en Duitsland te brengen. Het gaat om Breabach, Elephant Sessions, Talisk, Fara, Manran, Findlay Napier, Hannah Rarity en Imar

Showcase Scotland Expo Executive Producer Lisa Whytock: "Ik denk dat ik wel mag zeggen dat de Brexit de harten van veel mensen in Schotland heeft gebroken. We zijn vastbesloten om onze vriendschap met onze Europese collega's voort te zetten. Het is onze bedoeling om onze artiesten te blijven steunen bij culturele uitwisselingen en concerten in de hele Europese Unie. Europa is belangrijk voor Schotse artiesten en we zijn bijzonder verheugd om in 2022 samen te werken met Festival Dranouter om het publiek onze beste artiesten te brengen. We werken al met Festival Dranouter samen sinds 2019, toen de directie naar Schotland kwam voor een van onze evenementen. Toen is het idee ontstaan om Schotland en onze artiesten te steunen door hen te profileren op dit geweldige festival. Onze dank gaat uit naar Festival Dranouter en hun hele team voor hun steun."

Check snel de line-up pagina & ontdek alle Schotse parels!

Showcase Scotland Expo wordt gesteund door Creative Scotland en PRS for Music Foundation.