PRIMEUR: de Dranouter Trail

Na twee jaar kleinschalige Dranouter Zomersessies, gaat Festival Dranouter voor een volwaardige editie met heel wat ‘speciallekes’. Eerder kondigde de organisatie het Showcase Scotland Expo-project aan, waarbij het festival de beste Schotse folkacts loslaat op haar podia. Nu gaat het festival voor een echte primeur in het Belgisch festivallandschap, met de Dranouter Trail. Voor het eerst zet een festival haar deuren open voor een loopparcours. Dat mag je letterlijk nemen. Deelnemers lopen op zondagmorgen 7 augustus, net voor deze festivaldag start, over het podium van de mainstage, over de campings, in de toegangsweg Dikkebusstraat en alle kantjes van het festival. En zoals het hoort bij Festival Dranouter, komen de deelnemers onderweg DJ-acts, fanfares en straatanimatie & meer tegen!
Beperkt aantal Trail-tickets zijn te koop via www.festivaldranouter.be/trail . Wie al een combiticket gekocht heeft, die kan zich tijdens het festival inschrijven voor de Dranouter Trail. 

Festival Dranouter 2022 belooft een onvergetelijke editie te worden. Op de affiche vind je klinkende namen zoals ZAZ, Go_A, Tourist LeMC, Intergalactic Lovers, Dadi Freyr, Sylvie Kreusch en Yong Yello, en ook de beste folkacts, o.a. dankzij het Showcase Scotland Expo-project. Maar het mag dit jaar specialer!

Dit jaar wordt een echte feesteditie met nog meer sfeer, beleving en ambiance dan je gewoon bent op Festival Dranouter.

 • Ons nieuwe podium Cirque bijvoorbeeld, bouwt op van intieme muziek naar partybands.
 • Daarnaast vind je op de Camping Zone een vernieuwde feestzone met de Palace-tent.
 • En dit jaar pakt onze straattheaterproductie ‘Feestcomiteit Dikkebusstraat’ uit met een primeur: de Dranouter Trail!

Straattheateract ‘Feestcomiteit Dikkebusstraat’

Op de festivaledities van 2018 en 2019 kon je meestappen in het ludieke verhaal van straattheateract ‘Feestcomiteit Dikkebusstraat’. In deze fictieve wereld heeft nieuwe voorzitter Ridge een ferm gat geslagen in het budget van Feestcomiteit Dikkebusstraat. Om geld in het laatje te brengen, zet Feestcomiteit Dikkebusstraat een benefietrun op poten: de Dranouter Trail.

Die vindt – in het echt - plaats op zondagmorgen 7 augustus 2022, tijdens het weekend van Festival Dranouter 2022. Ongezien: nog nooit eerder stelde een festival haar terrein ter beschikking voor een loopparcours. Bekijk hier het aankondigingsfilmpje van Feestcomiteit Dikkebusstraat.

Over de mainstage

Wie deelneemt aan de Dranouter Trail, die schrijft zich in voor een loopbeleving langs alle hoekjes van het festival.

 • Het parcours van 7 kilometer start aan de Camping Zone en brengt je naar de Stille Camping, over het podium van de mainstage, de toegangsweg Dikkebusstraat... Kortom: je krijgt een blik achter de schermen van het festival.
 • Bovendien krijg je onderweg een leuke portie DJ’s, straatanimatie & andere verrassingen.

Om dit unieke loopparcours op poten te zetten, krijgt Dranoeter vzw ondersteuning van De Zeven, een vzw die sportieve evenementen organiseert in en rond Ieper.

Extra evenement bij Festival Dranouter 2022 

De Dranouter Trail vindt plaats op zondagvoormiddag 7 augustus 2022, net voor de festivaldag op zondag start. Even praktisch:

 • De registratie begint vanaf 8u30 op de feestzone op de Camping Zone.
 • Om iedereen een optimale beleving aan te bieden, wordt er gelopen in 3 waves. De eerste wave start om 9u30, de tweede wave start om 10 uur, de derde wave start om 10u30.
 • Alle deelnemers worden tegen 12u aan de finish verwacht. 
 • Iedereen staat vrij om te lopen op eigen tempo, zonder tijdsregistratie. 

Zo is de Dranouter Trail een uniek, extra evenement bij de festivaleditie van 2022. De organisatie werkte dan ook verschillende ticketformules uit, zodat zowel loopliefhebbers, vriendengroepen alsook mensen die al een combiticket (5+6+7 augustus 2022) op zak hebben, kunnen deelnemen aan de Dranouter Trail. Enkel wie over een geldig Dranouter Trail-ticket beschikt, kan deelnemen aan dit onvergetelijke evenement. Om het loopevenement in goeie banen te kunnen leiden, zijn er uiteraard slechts een beperkt aantal Dranouter Trail-tickets ter beschikking. 

Beperkt aantal tickets, ook met kortingstarief voor dagticket zondag 7/08/2022

 • Wie enkel wil lopen, die kan hier een Dranouter Trail-ticket (18,50 euro) aankopen.
 • Wil je de Dranouter Trail meemaken én een festivaldag meepikken, dan kan je gebruik maken van een voordeelformule. Wie een Dranouter Trail-ticket koopt in combinatie met een dagticket voor zondag 7 augustus, die betaalt slechts 97 euro ipv 105,50 euro. Zo genieten deelnemers ook van optredens van ZAZ, Intergalactic Lovers, Sylvie Kreusch, Yong Yello, Kids With Buns aan een voordeeltarief. Dit ticket kan je hier aankopen. 
 • Wie al een weekendticket voor het volledige festivalweekend (5+6+7 augustus) gekocht heeft, die kan zich tijdens het festival inschrijven voor de Dranouter Trail bij de acteurs van Feestcomiteit Dikkebusstraat. Er zijn max. 500 plaatsen beschikbaar voor wie al een weekendticket heeft. 

In elk ticket zit gratis parking, verzekering, Aquarius, borstnummer en Festival Dranouter-buff inbegrepen. Het aantal deelnemers voor de Dranouter Trail is beperkt, haast je dus om je plaats te bemachtigen. Tickets & info via https://www.festivaldranouter.be/trail

Ten voordele van eigen Bosfonds

Dranoeter vzw, de organisatie achter Festival Dranouter, engageert zich om de opbrengst van dit loopevenement aan een goed doel te schenken. In de absurde (fictieve) wereld van straattheateract Feestcomiteit Dikkebusstraat, gaat de opbrengst van de Dranouter Trail naar het feestcomiteit, om hen te redden van faillissement. In de werkelijke wereld gaat de volledige opbrengst van de Dranouter Trail echter naar het Bosfonds van Festival Dranouter. Dranoeter vzw compenseert immers een deel van de CO2-uitstoot van Festival Dranouter met het aanplanten van bossen. Klik hier voor meer info over de milieu-inspanningen van Festival Dranouter. Zo zijn de deelnemers extra gemotiveerd om zich in te schrijven voor dit ongewone loopparcours.

Klik hier voor alle info over de Dranouter Trail!

De Dranouter Trail is een evenement van Dranoeter vzw met steun van de Zeven vzw en Sport Vlaanderen.