Feestelijke start van #dranouterfest22 met o.a. Preuteleute

EXTRA FEESTELIJKE START VAN FESTIVAL DRANOUTER 2022 OP DONDERDAG 4/08 DANKZIJ O.A. PREUTELEUTE - MET LADING DJ'S IS VOLLEDIGE LINE-UP VAN HOOFDPODIA BEKEND - BESTEL NU AL JE SIXPACK GEKOELDE JUPILER (CAMPING ZONE)

Na twee jaar zonder volwaardig festival kan het niet anders: de start van Festival Dranouter op donderdag 4 augustus wordt er een om nooit meer te vergeten dankzij West Corner Brass Band, Papa Mojito, Radio Sabrina én voor het eerst ook een live band: Preuteleute! In mei 2022 was Preuteleute de allereerste band die de Diaz Arena in Oostende liet vollopen, nu volgt ongetwijfeld de Palacetent op Festival Dranouter.

 • Festivalgangers met een weekendticket  (5+6+7 augustus) op zak, die krijgen gratis toegang tot de start op donderdag 4 augustus.
 • Aangezien de verkoop van die weekendtickets vlot gaat, kunnen er slechts 250 extra losse donderdagtickets verkocht worden (25 euro).
  Noteer het in je agenda: de ticketverkoop voor de feestelijke opening van Festival Dranouter 2022 start op dinsdag 31 mei 2022 om 11u via www.festivaldranouter.be

Verder laat Festival Dranouter het knallen met een fikse lading DJ's: MNM Start to DJ-winnaars Tola OG en 5napback, Lisa Jordens, DJ Thönder, 2 KG Hoofdvlees...Met deze bekendmaking is de line-up van de 4 hoofdpodia Festival Dranouter 2022 compleet!

Slechts 250 extra losse donderdagtickets voor opening Festival Dranouter 2022 

Festival Dranouter gaat voor haar editie van 2022 voor een festival met extra toeters en bellen. Op de line-up stonden al o.a. Rodrigo y Gabriela, ZAZ, Go_A, Tourist LeMC, Intergalactic Lovers, Dadi Freyr, Madou, Portland, Tindersticks, Yong Yello, Sylvie Kreusch... Eerder maakte de organisatie bekend dat de beste Schotse folkartiesten op haar podia staan, dankzij het project Showcase Scotland Expo. Vandaag vervolledigt de organisatie haar line-up van de 4 hoofdpodia dankzij de aankondiging van het DJ-programma van partytent Palace. Hieronder ontdek je ze allemaal!

Bovendien maakt Festival Dranouter bekend dat er extra feestelijke start komt op donderdag 4 augustus, met muziek van o.a. Preuteleute, West Corner Brass Band, Papa Mojito en Radio Sabrina. Festivalgangers met een weekendticket  (5+6+7 augustus) op zak, die krijgen gratis toegang tot de start op donderdag 4 augustus. Aangezien de verkoop van die weekendtickets vlot gaat, kunnen er slechts 250 extra losse donderdagtickets verkocht worden. Noteer het in je agenda: de ticketverkoop voor de feestelijke opening van Festival Dranouter 2022 start op dinsdag 31 mei 2022 om 11u via www.festivaldranouter.be

Preuteleute heeft eigenlijk geen voorstelling nodig in West-Vlaanderen. En voor wie toch een woordje uitleg nodig heeft: de Oostendse groep werd in 2002 opgericht door Alain (Sebastien Dewaele, ken je wellicht van Eigen Kweek) en Ook Alain (Tom Vanrijckeghem). Verder nemen we graag hun eigen omschrijving over: "al twee decennia uw favoriete seksspeeltje! Platte retoriek overgoten met een sausje van muzikale genialiteit." In mei 2022 was Preuteleute de allereerste band die de Diaz Arena in Oostende liet vollopen: 9.000 toeschouwers waren getuige van een wervelend concert van Alain en Ook Alain. Kon je er niet bij zijn? Herkansing in de Palace dit jaar! Het staat nu al vast: Preuteleute op de openingsdag van Festival Dranouter 2022 staat gelijk aan meebrullen met "Pakt Je Zak", "Bluuf me je fikkn" en "Dikke vette". Niet te missen!

Radio Sabrina is voor het brede publiek een goed bewaard geheim in Dranouter. Na enkele legendarische feesten in de backstage, laten we Sabrina nu los op iedereen. Verwacht je aan zotte schijven, instant meebrullers en Dranouter-classics.

Het meest funky straatorkest van de Westhoek staat klaar om je te doen dansen! Eind 2014 kwamen enkele jongeren samen in Poperinge om er New Orleans-muziek te spelen, zoals die vooral in Amerika populair is. Ondertussen staat de 'West Corner Brass Band' garant voor een uptempo feestje. Met hun koperinstrumenten speelt West Corner Brass Band strakke grooves, kontschuddende breaks en swingende arrangementen. Ze herinterpreteren popklassiekers met hun eigen, funky draai. In 2019 zetten ze de Palace al eens in lichterlaaie en dat doen ze in 2022 nog eens opnieuw - voor een allerlaatste keer. Zorg dus zeker dat je dit laatste concert van West Corner Brass Band op Festival Dranouter niet mist!

Papa Mojito bereidt muzikale cocktails van wijk tot wereld op een antieke bakfiets. Muziek uit alle werelddelen in een mix met een scheutje folk en Nederlandstalige wereldklanken. Papa Mojito is tango dansen in de middagzon, salsa bij sunset, afro-grooves onder de sterren.

Gratis toegang tot start op donderdag 4/08/2022 voor wie weekendticket heeft

 • Festivalgangers met een weekendticket  (5+6+7 augustus) op zak, die krijgen gratis toegang tot de start van Festival Dranouter op donderdag 4 augustus.

 • Aangezien de verkoop van die weekendtickets vlot gaat, kunnen er slechts 250 extra losse donderdagtickets verkocht worden (25 euro). Noteer het in je agenda: de ticketverkoop voor de feestelijke opening van Festival Dranouter 2022 start op dinsdag 31 mei 2022 om 11u via www.festivaldranouter.be

Laat deze feestelijke donderdag een éxtra motivatie zijn om je weekendticket (5+6+7 augustus) aan te kopen!

DJ-programma Palace - vrijdag 5 augustus 2022

Op vrijdag 5 augustus was Dj Jack Amai M'n Klak al aangekondigd. DJ Jack is het alter ego van Jaimie Van Kerschaver, bekend van het Eén-programma Down the Road. In de Palace krijgt hij mooi gezelschap.

 • Funky tunes en zomerse grooves zullen zeker niet ontbreken bij Festival Dranouter 2022 met het Iepers diskjockeyduo Morocho Loco.

 • DJ Jellousy's specialiteit is dan weer 'everything'. Hij draait van de grootste hits naar de oldies, van techno naar foute muziek.
 • Verwacht je maar aan een groot spektakel bij winnaar van MNM Start To DJ Tola OG: van reggaeton tot house, van hip-hop tot drum-'n-bass...
 • Na een lange tijd vrijwilliger te zijn op Festival Dranouter weet DJ Thönder als geen ander hoe hij liefhebbers van de Palace (a.k.a. "de biertent") aan het dansen krijgt!

DJ-programma Palace - zaterdag 6 augustus 2022

Op zaterdag 6 augustus duik je in je eigen 'zen' cocon in de Palace! De Australische Molly nodigt je uit voor een unieke yogaworkshop met headphone instructies - een Silent Yoga als het ware. Ook op het programma: 2 KG Hoofdvlees, DJ Nazdrovje, Discobar Sarzebuuze, DJ Growzy en DJ Lisa Jordens. 

 • 2 KG Hoofdvlees is intussen wereldberoemd met sets op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea, het WK voetbal in Rusland, op toer met Beyoncé en op Festival Dranouter.
 • DJ Nazdrovje mixt folk(rock), Guinness, Palace-klassiekers, Balkanbeats en zelfs Nederlandstalige wereldhits tot één vloeiende feestcocktail.

 • De mannen van Discobaar Sarzebuuze draaien van die vergeten, stoffige plaatjes, speciaal voor hun maatjes.
 • De welgekende DJ Growzy heeft een palmares van Balaton tot Werchter - tijd voor een set op Festival Dranouter.
 • DJ Lisa Jordens draait de klassiekers van de jaren '60, '70 & '80  in een mooie mix met de hits van vandaag. Ga volledig uit de bol met de immer dansende Lisa!

DJ-programma Palace - zondag 7 augustus 2022

Op Festival Dranouter is 't feest van 's morgens vroeg tot 's avond laat. Ideale setting dus voor een Dagdisco! En er is niemand beter dan Nico Steen om de deuntjes te verzorgen. Nico speelt speciaal voor jou de beste covers op z'n keyboard. Ambiance gegarandeerd. Ook op het programma die dag...

 • De twee zotte heren van Kokonuts! vonden elkaar in hun verslaving aan vinyl, wereldmuziek, funky grooves en vibes.
 • DJ Lobel voelt met zijn brede smaak en muziekkennis feilloos aan met welke klassiekers hij de dansvloer in vuur en vlam krijgt.

 • Dat de soundboys van Cromanty Sound al een vaste waarde geworden zijn in de reggae en dancehall kringen, bewezen ze met hun Sum Summa party’s en performances op heel wat festivals, clubs en events. Ze zijn klaar voor #dranouterfest22.
 • Caravan Disco knalt het dak eraf met hete Balkanplaten. Gas gas gas!
 • “MNM Start to DJ”-winnaar 5NAPBACK. gaat voor een mix van de lekkerste commerciële schijven, ongelooflijke ‘alles kapot’ platen en enkele legendarische hits die niet kapot te krijgen zijn.
 • En DJ Desperado mixt een bruisende cocktail vol afro-balkanbeats, elektro-swing, moombaton, reggae en ska. Santé!

Nieuwe service: gekoelde Jupiler Sixpack (Camping Zone) te koop via de online ticketshop

Lekker lui in je klapstoeltje op de Camping Zone, de beste live concerten op de achtergrond, een grote zak chips om te delen met je vrienden en frisse Jupilers daarbij, da's pas genieten! 
Vanaf nu is het mogelijk om biervoucher(s) aan te kopen voor gekoelde Jupiler Sixpacks, die je kan inruilen op de Camping Zone:

 • Koop je biervoucher(s) aan via de online ticketshop van Festival Dranouter
 • Je biervoucher ruil je in aan de bar op de Camping Zone. 
  De biervoucher is enkel in te ruilen op de Camping Zone, niet op de Stille Camping Zone.
 • In ruil voor 1 biervoucher (€ 9,80) krijg je 6 gekoelde blikjes Jupiler (25 cl)

Minder gezeul met bierblikjes op voorhand én zekerheid op frisse pintjes. Hoe zalig is dat niet... Bovendien geldt er op alle campings een glasverbod, dus daar hoef je ook niet meer mee in te zitten. Kortom: bestellen, die sixpacks Jupiler!

HET PUZZELEN KAN BEGINNEN: CHECK DIE TIME TABLE

Ziezo, de line-up van de 4 hoofdpodia zijn bekend! Nu kan het puzzelen beginnen...
Ga je kijken naar Go_A, of Kalascima, Douglas Firs of Young Yello in de Clubstage? Kies je voor een intiem optreden van Hannah Rarity, Findlay Napier of Raske Drenge in de nieuwe tent Cirque? Of toch liever een dik feest in diezelfde Cirque, met Monsieur Doumani, Turfu of Make a Move... Vergeet ook de beste Schotse folkacts niet. Check de time table op onze website!