Veilig genieten - Dranouter Zomersessies XL

In lijn met het veiligheidsprotocol dat werd goedgekeurd, wordt de hele festivalsite coronaproof ingericht. De organisatie zorgt voor voldoende ruimte en afstand.  Dranoeter vzw en haar vele medewerkers voorzien alle locaties van alle nodige veiligheidsvoorzieningen. We volgen de adviezen van de overheid nauwgezet op en sturen bij indien nodig.

Algemene regels

Hou als festivalganger rekening met deze algemene regels:

  • Hou 1,5 meter afstand van medewerkers en medebezoekers.
  • Zie je iemand anders aan de kassa staan om af te rekenen? Gelieve dan even te wachten.
  • Betaal zo veel mogelijk contactloos of elektronisch. Cash betalen is ook mogelijk. Na het betalen kan je je handen wassen.
  • Was regelmatig je handen.
  • Onze medewerkers dragen een mondmasker voor jouw veiligheid. Concertgangers kunnen hun eigen mondmasker meenemen.
  • De site wordt dagelijks volledig ontsmet voor aanvang. Toiletten en gladde oppervlaktes worden meermaals per dag gereinigd.

Aantal bezoekers op de site

Momenteel gaat de organisatie uit van een maximum capaciteit van 5.000 toeschouwers per festivaldag. 

Mochten de Dranouter Zomersessies XL in 2021 niet, of slechts voor een beperkt publiek, kunnen plaatsvinden omwille van de coronacrisis, dan krijgen (een deel van) de tickethouders automatisch de waarde van hun festivalticket (incl. lading bongs) terug. Klik hier voor alle voorwaarden voor deze coronagarantie. Zo is er voor jou geen enkele reden om geen tickets aan te kopen voor de Dranouter Zomersessies XL!

Bubbels en voldoende afstand

Toeschouwers mogen het festival bijwonen met hun bubbel. Bubbels moeten steeds anderhalve meter afstand houden tot een andere bubbel.

Circulatie en richtlijnen

We richten onze festivalsite in conform de adviezen in het sectorprotocol Cultuur. Dat betekent dat er gescheiden in- en uitgang zijn en dat er bepaalde looplijnen gecreëerd worden. Op die manier vermijden we overbodige contactmomenten en maken we het voor iedereen makkelijker om die anderhalve meter afstand te bewaren. Onze stewards helpen je graag op weg, begeleiden je op het terrein en helpen jou om de richtlijnen duidelijk maken. Alvast bedankt om de afspraken en richtlijnen op te volgen.

Sanitair

We voorzien voldoende toiletten die regelmatig gereinigd worden. De medewerkers reinigen regelmatig alle oppervlaktes en klinken. We vragen de gebruikers om voor en na het gebruik van sanitair de handen te wassen of te ontsmetten. Alle faciliteiten hiervoor zijn aanwezig. Ook bij het sanitair geldt social distance. Respecteer dus de wachtrij en hou steeds 1,5 meter afstand.

Breng je mondmasker mee

Onze festivalsite is ruim genoeg om een veilige afstand te garanderen indien de bezoekers de regels volgen. Toch vragen wij je om een mondmasker mee te nemen. Een mondmasker is verplicht te dragen bij alle verplaatsingen over het terrein,  bijvoorbeeld de ingang, uitgang, sanitair… Ook daar voorzien we de nodige ruimte en de mogelijkheid om afstand te bewaren. Eenmaal je op je plaats bent – in je bubbel aan jouw tafel – kan je je mondmasker afnemen.

Alle medewerkers die met publiek in contact komen zullen een mondmasker dragen. Wij hebben niet de intentie om meezingconcerten te organiseren. Ben je van het uitbundige type, dan vragen we je om zeker een mondmasker te dragen tijdens het concert. Luid praten en meezingen wordt immers beschouwd als een extra risicofactor. 

Medewerkers, artiesten en stagediven

Stagediven lijkt ons niet het beste idee, doe dit dus niet. Hou ook sowieso voldoende afstand van elkaar. Deze afstandsregels gelden ook voor contact met een artiest. Laat een artiest van op enige afstand weten wat je van het concert vond. Ook artiesten moeten de nodige afstand bewaren, net als onze technici en medewerkers. Spreek onze medewerkers gerust aan als je vragen hebt, maar bewaar steeds voldoende afstand. Achter de schermen hanteren we een uitgeschreven protocol voor artiesten en crew zodat het festival op een veilige manier kunnen verlopen.

Wat met bezoekers uit risicogroepen?

Volwassenen uit een risicogroep zijn welkom op evenementen. Hun aanwezigheid impliceert dat zij zelf een inschatting van het risico hebben gemaakt. Tot de risicogroep behoren: mensen ouder dan 65 jaar, mensen met diabetes, mensen met ernstige obesitas, mensen met hartziektes, long- of nieraandoeningen, mensen met kanker, mensen wiens immuunsysteem verzwakt is.

Kinderen uit een risicogroep zijn welkom op de evenementen. Hun aanwezigheid impliceert dat hun ouders (eventueel na overleg met de huisarts of behandelende arts) een inschatting van het risico hebben gemaakt. Voor kinderen is een gedetailleerd overzicht beschikbaar.

Wat bij ziekte

Mensen die ziek zijn mogen niet deelnemen aan evenementen. Ook mensen die in de zeven dagen voor het evenement symptomen vertoonden of ziek waren, mogen niet deelnemen aan evenementen. Ben je in dat geval en kan je je ziekte bewijzen? Neem dan contact op met de organisatie om je tickets om te wisselen.

Waarom zijn er geen combi- of weekendtickets beschikbaar?

Experts raden aan om per week niet te veel verschillende activiteiten te plannen, om zo het aantal persoonlijke contacten te limiteren. Daarom worden er elke dag een beperkt aantal tickets aangeboden voor een wisselend publiek.