Trail: FAQ

Waar en wanneer vindt de Dranouter Trail plaats?

De Dranouter Trail vindt plaats op zondagvoormiddag 7 augustus 2022 van 8u30 - 12u. De Dranouter Trail is een uniek, extra evenement bij de festivaleditie van 2022. 

 • Registratie start vanaf 8u30 op de feestzone op de Camping Zone.
 • De lopers starten druppelgewijs aan het parcours. De eerste wave start om 9u30, de tweede wave start om 10 uur, de derde wave start om 10u30. Alle deelnemers worden tegen 12u aan de finish verwacht.
  De start & aankomst bevindt zich op de feestzone van de Camping Zone; enkel toegang tot deze zone mits een geldig Dranouter Trail-ticket (zie verder).

Waar kan ik parkeren? Kan ik met de fiets komen?

 • Lopers parkeren zich op de festivalparkings. Parking is gratis voor wie een Trailticket kan tonen. Als duurzame organisatie vragen we de deelnemers om zo veel mogelijk te carpoolen.
 • Er is een gratis, niet-bewaakte fietsenstalling voorzien net naast de ingang van het festivalterrein (Dikkebusstraat).

Waar kan ik me op zondag 7 augustus registreren?

Registratie kan vanaf 8u30 op de feestzone op de Camping Zone (Dikkebusstraat). Enkel toegang tot deze zone mits geldig Dranouter Trail-ticket.
Lopers kunnen hier hun ticket laten scannen in ruil voor een armbandje met Trail-toegang. Ze krijgen ook hun borstnummer en Festival Dranouter-buff. Van daaruit sturen we je naar de start van de Dranouter Trail. Volg de wegwijzers.

Waar bevindt de start zich?

Na je registratie op de feestzone op de Camping Zone, kan je de pijltjes volgen. Enkel toegang tot deze zone mits geldig  Dranouter Trail-ticket. De start bevindt zich aan de overkant van de Camping Zone.

De Dranouter Trail wordt opgedeeld in een aantal waves. Lopers starten druppelsgewijs. De eerste wave start om 9u30, de tweede wave om 10u, de derde wave om 10u30. Met deze spreiding willen we je vanaf het startmoment een optimale loopervaring aanbieden.

Hoe verzilver ik mijn deelname aan de Dranouter Trail?

Enkel wie over een geldig Dranouter Trail-ticket beschikt, die kan deelnemen aan de Dranouter Trail.

Wie een combiticket voor het volledige festivalweekend gekocht heeft voor Festival Dranouter 2022 die kan bijna gratis (2 bongs) deelnemen aan de trail. Je moet je wel inschrijven tijdens het festivalweekend aan de Dranouter Shop. Op vrijdag 5/08 kan je je inschrijven vanaf 16u30. Op zaterdag 6/08 vanaf 14u. Haast je: de de plaatsen voor de Dranouter Trail zijn beperkt!
Dankzij de Dranouter Trail heb je een extra reden om je combiticket voor Festival Dranouter aan te kopen.

Wie helemaal zeker wil zijn van zijn deelname aan dit originele loopparcours, die koopt zijn Trail-ticket aan in voorverkoop via onderstaande knoppen. Er zijn 2 opties: 

 • Ticket Dranouter Trail: € 18,50
  Inclusief parking, drankje, borstnummer en Festival Dranouter-buff
 • Ticket Dranouter Trail + festivalticket voor zondag 7 augustus 2022: slechts € 97 euro i.p.v. €105,50!
  Inclusief parking, drankje, borstnummer en Festival Dranouter-buff
  Pik je korting van € 8,50 mee én geniet van fantastische optredens van o.a. ZAZ, Intergalactic Lovers, Sylvie Kreusch, Yong Yello, Kids With Buns & veel meer!

Hoe schrijf ik me tijdens Festival Dranouter 2022 in voor de Dranouter Trail?

Enkel wie een combiticket (5+6+7 augustus) heeft voor het volledige festivalweekend, die kan zich tijdens Festival Dranouter 2022 inschrijven voor de Dranouter Trail.

 • Dat kan op vrijdag 5/08 of zaterdag 6/08 aan de Dranouter Shop (bij het binnengaan van het festivalterrein links).
 • Op vrijdag 5/08 kan je je registreren vanaf 16u30, op zaterdag 6/08 vanaf 14u.
 • Kost: 2 bongs.
 • Haast je: er zijn max. 500 plaatsen beschikbaar voor wie reeds een combiticket heeft. 

Hoe lang is het parcours?

De Dranouter Trail is 7 kilometer. Je krijgt een unieke blik van Festival Dranouter voor en achter de schermen. Je loopt over de campings, bij de parkings, op het grote festivalterrein, over het podium van de mainstage... 

Is het parcours toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Nee, het parcours is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Moet ik een getrainde loper zijn?

Iedereen staat vrij om te lopen op eigen tempo. De Festival Dranouter Trail biedt geen tijdsregistratie aan. Het doel is: lopen door een verrassend parcours, voor en achter de schermen van Festival Dranouter. Natuurlijk met een leutige portie animatie onderweg. Alle lopers moeten voor 12u aan de finish zijn.

Ben ik verzekerd als ik deelneem aan de Dranouter Trail?

Dranoeter vzw heeft via Sport Vlaanderen een verzekering voor elke deelnemer voor lichamelijke ongevallen, maar kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor materiële schade die de deelnemers zouden kunnen lijden en/of veroorzaken tijdens, voor of na het evenement. De organisatie Dranoeter vzw kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor schade, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer voor, tijdens en na het evenement.

Welke faciliteiten zijn er aanwezig?

Door de unieke locatie kunnen we jou geen kleedruimtes of douches aanbieden.

 • Er is een vestiaire voorzien. 
 • Er zijn eet- en drankstanden op de feestzone van de Camping Zone.
 • Ook is er een betaalautomaat aanwezig om bongs (= digitale eet- en drankbonnen) aan te kopen.

Is de Dranouter Trail toegankelijk voor publiek en niet-lopers?

Enkel wie over een geldig ticket voor de Dranouter-Trail beschikt, die heeft toegang tot de feestzone op de Camping Zone (Dikkebusstraat) en de start (recht tegenover deze zone).

Publiek en niet-lopers kunnen op alle vrij toegankelijke plaatsen de sfeer opsnuiven.

Kan ik na de Dranouter Trail nog iets drinken?

Na de Dranouter Trail heb je voldoende tijd om op de aankomstplek, de feestzone op de Camping Zone (Dikkebusstraat), uit te rusten. Je kan er een drankje drinken, iets eten...  Je kan ter plekke digitale bongs opladen op je armbandje. Eventuele overschot kan je na het festival laten terugstorten.

Wie over een zondagticket beschikt, die geniet uiteraard van alle optredens op alle locaties.

Kan ik mijn ticket voor de Dranouter Trail omzetten in een zondagticket+ticket voor de Dranouter Trail?

Nee. Wie enkel een ticket kocht voor de Dranouter Trail, die kan na aankoop zijn ticket niet upgraden voor een zondagticket+ticket voor de Trail. Wil je je € 8,50 voor je festivalticket op zondag 9 augustus meepikken én meelopen op de Dranouter Trail, koop dan dit type ticket aan. Zo krijg je niet alleen je korting van € 8,50, maar geniet je ook van optredens van o.a. ZAZ, Intergalactic Lovers, Kids With Buns & veel meer! 

Goed doel

Feestcomiteit Dikkebusstraat, een straattheaterproductie met steun van de Belgische tax shelter, trommelt zo veel mogelijk man op om deel te nemen aan de Dranouter Trail. In hun absurde (fictieve) wereld gaat de opbrengst naar Feestcomiteit Dikkebusstraat om hen te redden van faillissement. Klik hier om het volledige verhaal van Feestcomiteit Dikkebusstraat te lezen.
In de werkelijke wereld gaat de volledige opbrengst van de Dranouter Trail naar het Bosfonds van Festival Dranouter. Dranoeter vzw compenseert immers een deel van de CO2-uitstoot van Festival Dranouter met het aanplanten van bossen. Klik hier voor meer info over dit ambitieuze klimaatplan.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Neem contact met ons op via het contactformulier.

De Dranouter Trail is een evenement van Dranoeter vzw met steun van de Zev7n vzw en Sport Vlaanderen.