The Calicos (trio)

BE
De Voute
18:00

Het Belgische antwoord op The War On Drugs! The Calicos wonnen Humo’s Rock Rally 2018 met sferische gitaar/indierock met americana-toetsen. De jury prees de band voor haar maturiteit en vakmanschap.  Het zestal onder leiding van zanger en songschrijver Quinten Vermaelen staat dan ook bekend om haar gelaagde en uitgebalanceerde liveset. 

Na een mooie festivalzomer met concerten op onder meer De Dijlefeesten, Linkerwoofer en Kneistival, toerde The Calicos met een Belgische clubtour in het najaar langs onder meer Het Depot, 4AD, Café Café, Charlatan, Stoemp! en een thuismatch in De Roma voor meer dan 500 man. Our House, hun eerste single die in september 2018 uitkwam en geproducet werd door Reinhard Vanbergen (Das Pop, Novastar), werd opgepikt door Radio 1, Studio Brussel en Classic 21. 

Na twee jaar zijn The Calicos (incl. twee nieuwe leden) volwassen geworden. Deze band is klaar een breed, muziekminnend publiek aan te spreken en uit te groeien tot een alternatieve popgroep die generaties kan verzoenen. Hun meest recente single Nova is een schot in de roos en scoort in de playlists van Radio 1, Studio Brussel (beide in hoogste rotatie), Willy, Bruzz... De debuutplaat van The Calicos staat gepland voor november 2020. Voer voor fans van Bruce Springsteen, Wilco, Ryan Adams en Neil Young. Op deze Dranouter Zomersessie spelen The Calicos in trio.

The Calicos - Nova (Official Video)