Tin Fingers (trio)

BE
De Voute
18:00

Tin Fingers bracht in de zomer van 2017 de No Hero EP uit, vol nummers met een aanstekelijk vintage alt-popgeluid, dat naadloos paste in het Belgische indie- en cultverhaal. Met een intense en kleurrijke show op Pukkelpop zette Tin Fingers een feestelijk uitroepteken achter zijn eerste grote tournee.

Nadat de band besloot dat zanger Felix Machtelinckx alleen zou starten met schrijven van het debuutalbum, trok hij zich een maand lang terug in het flatje van zijn grootmoeder. Geluiden werden vanuit het niets gecreëerd. Het resultaat: meer elektronische beats op smaak gebracht met koekjes van eigen deeg, en een sfeer vol imperfecties en contrasterende emoties. 

Op Valentijn 2020 speelde Tin Fingers een show in Ancienne Belgique waar ze hun nieuwe album presenteren. De A-kant van eerste single Glow is een dromerig maar tegelijkertijd lekker opwindend popnummer over ups en downs. De B-kant I Love The Countryside spreekt voor zich. Natuur, stilte, uitgestrektheid. Tin Fingers maakt popmuziek met een hoek af. De band vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit, en gaat van folk over psychedelische rock en indie tot meer elektronische, DIY-gerichte, catchy organische alternatieve pop. Tin Fingers, plak daar maar eens een label op. 

Tin Fingers - Red Socks (live on my rooftop version)

Tin Fingers - Glow (AB Session)