Bas Birker

BE
De Voute
21:30

Bas Birker is geboren in het gat Goirle, ten zuiden van Tilburg. Hij ging in Tilburg naar school en als voorbeeldige Nederlander runde hij er daarna jarenlang een gerenommeerde coffeeshop.

In 2000 begon hij met comedy, vooral als mc (presentator). Hij zou in de jaren erna meer dan 2500 shows spelen in Nederland en België, als mc en comedian. Als Brabander voelde hij zich soms meer verwant met de Vlaamse comedians die hij ontmoette en werd hij hoe langer hoe meer aangetrokken tot de zuidelijke comedyscene. In 2010 kwam hij dan definitief in Antwerpen wonen.

Na jaren optreden in comedy line-ups speelde Bas in 2013 zijn eerste zaalshow ‘Op Weg’, in België en Nederland. Deze show werd ook uitgezonden op Canvas en één. Voor zijn volgende show ‘Sowieso’ werkte hij samen met Wim Helsen als coach.
Over deze show schreef comedyrecensent Karel Michiels (De Standaard)’: "Topshow gezien van Bas Birker in Diest. [...] Perfecte balans tussen compromisloze interactie met het publiek (de winnaar krijgt een paar schoenen) en ijzersterk materiaal over Hollanders en Vlamingen. [...] Bas barst van energie en vertrouwen. Voor de krant zou ik 5 sterren serieus overwegen, for what it’s worth."

Eind 2016 trad Bas tweemaal op in het Sportpaleis, voor de dvd-opname van ‘Sowieso’. Oké, wel telkens voor 200 man. Maar de kleine theaterbox op het middenplein zat wèl tweemaal vol. Een onvergetelijke ervaring. In 2018 en 2019 speelde Bas zijn derde soloshow 'JE MOEDER!', en tegelijkertijd maakte hij in mei en juni in de 40 dagen voor zijn 40e verjaardag nog een eenmalige show, die integraal te bekijken is op youtube. Als comedian is Bas ook reeds vijf seizoenen lang de vaste gast in het programma ‘De Weekwatchers’ op Radio 2. 

Tickets voor de Dranouter Zomersessie van 31/07 met Lukas Lelie + Bas Birker + Jan-Bart De Muelenaere zijn te koop vanaf donderdag 25 juni om 10u.

Bas Birker – SOWIESO – Trailer

Bas Birker live in de Bourla: 404040 - Full show