EMY

BE
De Voute
15:30

Aan de lippen van Emy Kaboré hangen is helemaal niet zo moeilijk. De jonge zangeres geldt nu al als een van de grootste muzikale talenten van ons land. Met haar soulstem die herkenbaar is uit duizenden zingt ze over haar intiemste gedachten en gevoelens. Ze raakt, beroert en doet duizelen. Al snel duiken er vergelijkingen op met Amy Winehouse, Lianna La Haves en Tracy Chapman. Niet mis.

Alles begon in de zomer van 2015, toen ze haar allereerste gitaar kocht en puur op intuïtie muziek begon te maken. Haar ontroerende, emotionele songs leverden haar onder meer in 2018 een derde plaats in Humo’s Rock Rally op (‘Emy weet op haar achttiende meer gevoel, leven en urgentie in haar stem te leggen dan de laatste acht zangeressen van Hooverphonic samen.’)

Ook haar debuut-ep 'Weary Purple' viel in de smaak. Zo werd het nummer ‘Unfinished’ opgepikt door Radio 1 en werd het al 200.000 keer beluisterd op Spotify. Ondertussen bewees ze wat ze live waard is in o.a. een uitverkochte Roma als support act voor Kokoroko, in de Rotonde van De Botanique en op het Gentse Boomtown Festival. De wereld ligt open voor EMY, die klaar is om harten te verwarmen en veroveren.

EMY - Freestyle (Official music video)

EMY - Unfinished | Sofar Ghent