Mooneye (solo)

BE
De Voute
15:30

Vergelijkingen met Beirut en Fleet Foxes, tijdloze songs, warme melodieën, refreinen die je niet loslaten en een gouden stem. Dat is het zwaarste wapentuig in het uitgebreide arsenaal van Mooneye. Frontman Michiel Libberecht is pas 26, maar klaar om met zijn songschrijftalent op zijn minst de Lage Landen te veroveren.

2019 was een waanzinnig goed jaar. In januari won Mooneye De Nieuwe Lichting met ‘Thinking About Leaving’, een oorwurm die zich dankzij veel airplay nu al in het collectieve belpopgeheugen heeft genesteld. Ook ‘This Thing’ en ‘Black River’ werden in hoge rotatie gedraaid. Die laatste schopte het tot #8 in de De Afrekening van Studio Brussel en kwam ook op Radio 1. Via de Nederlandse en Duitse radio mocht het buitenland al kennismaken met de hoogst verslavende liedjes van Mooneye.

Live oversteeg Mooneye de hooggespannen verwachtingen. Tijdens meer dan 100 intense shows dwong de band superlatieven af bij zowel pers als publiek. Een felle festivalzomer bracht hen op de podia van o.a. Rock Zottegem, Rock Herk, Festival Dranouter en Leffingeleuren, en ze sloten het jaar af met twee uitverkochte optredens in de AB Club en de Gentse Charlatan. In 2020 volgt een eerste full-album, met een eerste single in het najaar. En natuurlijk een Dranouter Zomersessie!

Mooneye - Thinking About Leaving

Mooneye - Black River