IBE

BE
De Voute
20:30

Singer-songwriter IBE raast als een wervelwind door het muziekland. Op zijn vijftiende wordt hij in 2017 winnaar van een Ed Sheeran-coverwedstrijd op Studio Brussel met zijn prachtige pianoversie van 'Tenerife Sea'. Hij gaat naar huis met een gesigneerde gitaar van de Britse singer-songwriter.

De grote ontbolstering komt er tijdens The Voice van Vlaanderen. Vanaf de eerste live uitzending is IBE de gedoodverfde winnaar. Hij ontroert met covers van Lewis Capaldi, George Ezra, Kaleo en dat grote voorbeeld van hem, Ed Sheeran. De overwinning in de talentenshow The Voice levert hem een platencontract op. Vijf dagen na de finale komt zijn eerste single “Table Of Fools”. Zijn song wordt opgenomen in de playlists van zowat alle Vlaamse radiozenders en overschrijdt op enkele weken de kaap van 1 miljoen streams op Spotify.

Ook live weet hij zijn mannetje te staan. Zijn twee AB Club shows op 28 oktober waren in een mum van tijd uitverkocht. Naar aanleiding van zijn show op Rock Werchter ging hij met verschillende 4-sterrenreviews aan de haal. Tijd voor een passage in Dranouter, mét band!

IBE - Table Of Fools (Live At Rock Werchter, BE / 2019)

IBE: Perfect Storm