Kerksessie: Wannes Cappelle & Nicolas Callot

BE
Kerk
17:00

Op zondag 23 mei staat de Dranouter Kerksessie van Wannes Cappelle & Nicolas Callot gepland! Ze brengen het project 'Schubert in het West-Vlaams'.
West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. In zijn songs blijft hij die taal trouw, zonder ermee te koketteren. Hij verstaat de kunst om in eenvoudige woorden de complexe werkelijkheid te bezingen. Vooral met zijn dichterlijke vondsten én ontwapenende eerlijkheid wint hij vele zieltjes. Een nummer als ‘Ploegsteert’ is nu al een onsterfelijke Vlaamse klassieker.

Cappelle komt al geruime tijd bij pianist Nicolas Callot over de vloer. Callot won verschillende wedstrijden, was laureaat van de International Johannes Brahms Competition in Oostenrijk en trad op met Antwerp Symphonic Orchestra onder leiding van Philippe Herreweghe. Hij deelde zijn grote liefde voor componist Franz Schubert met zijn West-Vlaamse vriend. En vroeg zich af wat het zou geven als Cappelle enkele van de schitterende Schubert-liederen zou vertalen in de plastische en poëtische taal die hem zo eigen is? Beleef dit bijzonder project en luister hoe Cappelle en Callot het werk van Schubert naar hun hand zetten.

Zet je op de wachtlijst van de Dranouter Kerksessies & mis de ticketverkoop niet!

De ticketverkoop start zodra de overheid versoepelingen en de bijhorende coronamaatregelen aankondigt. 
Wil jij als eerste op de hoogte gebracht worden over nieuwtjes over de Dranouter Kerksessies, zoals de start van de ticketverkoop? Zet je op de wachtlijst voor de Kerksessie(s). Zodra de ticketverkoop start, ben jij de eerste die we verwittigen.

De Dranouter Kerksessies zijn mogelijk dankzij de steun van Vlaamse Overheid.

Fr. Schubert: Der Leiermann - Wannes Cappelle and Nicolas Callot

Fr. Schubert: Der Wanderer an den Mond - Wannes Cappelle and Nicolas Callot