Mooneye

BE
Mainstage
17:00

Na een eerste EP, een kopplaats bij De Nieuwe Lichting 2019 van Studio Brussel én een overvolle festivalagenda in de zomer van datzelfde jaar, is Mooneye klaar voor het Grote Werk. Het afgelopen jaar zat de band rond Michiel Libberecht in de studio met de topproducers Pieterjan Maertens (Tamino) en Jo Francken (Het Zesde Metaal) om een vervolg te breien aan die eerste EP. Een vervolg waarop Mooneye nog meer als de bezwerende gitaarband zal klinken die hij ontegensprekelijk is. Een vervolg ook waarop de singer-songwriter in Libberecht nog meer op de voorgrond treedt. 

De vergelijkingen met Fleet Foxes en Neil Young zullen allicht nog wel even overeind blijven. Ook de ‘nieuwe’ Mooneye versmelt als geen ander folk, rock en indiepop met elkaar. Zoals op ‘Bright Lights’, de eerste en merkelijk vrolijke single uit de nieuwe plaat. Maar ook donkere ondertonen blijven een handelskenmerk van de band. Wat al snel duidelijk wordt op ‘Fix the Heater’, de tweede en dan weer merkelijk kwade single uit diezelfde plaat. Een acuut geval van schizofrenie? Nee, hoor. Gewoon van Mooneye.

Live overstijgt Mooneye alle hooggespannen verwachtingen. Kom het zelf ontdekken op de Dranouter Zomersessie XL van zondag 8 augustus 2021.

Mooneye - Thinking About Leaving

Mooneye - Fix The Heater (Live at Transfo)