Showcase festival

Image
Brent Beuckelaer op zondag 4 augustus 2024

Berlaen, Spilar, Brent Beukelaer op Showcasefestival voor zaal- en festivalprogrammatoren

Sinds vorig jaar bundelt de organisatie alle troeven van z’n festival. Tijdens het festivalweekend zet de organisatie een showcasefestival op poten voor programmatoren uit binnen- en buitenland, om een selectie Vlaamse roots en nieuw talent te ontdekken. Om een internationaal luik te bouwen aan dit showcase festival, gaat Festival Dranouter nu de samenwerking aan met VI.BE.

In de zomer van 2024 maken verschillende professionals uit de Scandinavische landen de oversteek naar Dranouter om een aantal folkbands en nieuw talent in het programma te ontdekken: Berlaen, Sara Salvérius & Sun*Sun*Sun, Brent Beukelaer, ISE, Phlox, Bipolar Bows, New Flemish Masters, Douglas Firs, Tom & Aurélie, EmBRUN en Spilar.

Ontdek de line-up

Open call voor Vlaamse artiesten

Naast een selectie bands die optreedt binnen de Festival Dranouter-programmatie, krijgen alle professionals op zaterdag en zondag bovendien een private showcase-moment aangeboden, waar meerdere bands zich muzikaal kunnen voorstellen. Ben je een muzikant in Vlaanderen en voel je je verwant met de folk en trad scene, dan kan je je voor eind maart kandidaat stellen via de "open call". Wie weet kan je dankzij deze weg je verhaal vertellen op een professioneel forum aan een indrukwekkende groep programmatoren...

Alle info over de 'open call'

Een set op Festival Dranouter kan de start betekenen van een mooi verhaal. Hier kan je talent ontdekken voor hun grote doorbraak: Tom Odell, Angèle, Michael Kiwanuka, Tamino... Met het showcase element wil Festival Dranouter actief Vlaamse bands promoten bij binnen- en buitenlandse programmatoren.

Om dit showcase festival te realiseren krijgt Dranoeter vzw steun van de Vlaamse Overheid, is er een zeer fijne samenwerking met VI.BE en uitwisseling met de muziekexportorganisaties van Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden.

Image
Spilar
Image
Brent Beukelaer
Image
Berlaen
Image
SaraSalveriu