Vervoer & Parking

Festival Dranouter zet ook dit jaar verder in op Low Impact en doet ook een oproep aan z’n publiek om hieraan bij te dragen. Transport bepaalt nog steeds een groot deel van de impact van het festival en dus moedigen we iedereen aan om zo ‘Low Impact’-mogelijk naar Dranouter te komen. Neem het openbaar vervoer, kom met de fiets of als het niet anders kan, dan met de wagen en doe aan autodelen/carpoolen.

Download hier het verkeersplan 

download hier het terreinplan

Je parkingticket kan je niet reserveren. Je betaalt €10 (met de Payconiq by Bancontact-app) bij het oprijden van de parking, in ruil krijg je een parkingsticker waarmee je elke dag op de parking terecht kan (van donderdag om 12u t/m maandag om 12u). Je parkingsticker is het hele festivalweekend geldig.

Dankzij de samenwerking met Volvo Willaert, krijgen Volvo's een gratis parkingplek op de exclusieve Volvo Only Parking! Meer info hieronder...

Fiets

Wil je genieten van het prachtige landschap en geef je de voorkeur aan het milieu, dan kies je uiteraard voor de fiets. Ook dit jaar voorzien we een gratis ruime (niet bewaakte) fietsstalling.

Image
Fietsenstalling
Image
De Lijn

Trein & Bus

Dranouter is bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein raak je tot in het station van Ieper via de gewone dienstregeling. Check het rittenschema om te zien wanneer je aansluitend op de trein een bus kan nemen richting Dranouter.

Check hier het rittenschema VAN De Lijn tijdens #dranouterfest

Check hier de site van NMbs

Wagen

Parkingticket

Dranouter is een klein landelijk dorp en dus zijn hier geen grote snelwegen en asfaltparkings. Wie met de wagen wil komen moet rekening houden met traag verkeer bij het naderen van Dranouter. Je wagen kan je parkeren op de festivalparkings bij het binnenrijden van Dranouter, vanuit de richting van het dorp Loker. Hier is de grote publieksparking, dicht bij de ticketverkoop en op weg naar de Camping Zone. De parkings worden ingericht op braakliggend akkerland. (Parking is € 10 per wagen, te betalen via de Payconiq by Bancontact-app).

Omwille van verkeersveiligheid geldt een algemeen parkeerverbod langs de openbare weg. Wil je niet weggesleept worden, zet je dan op één van de officiële festivalparkings. 

Vanaf donderdagochtend worden het volledige dorp en de omliggende straten van het festivalterrein en de camping verkeersvrij gemaakt. Enkel voor bewoners met een geldige wagenpas maken we een uitzondering.

Image
Stille Camping

Wie op de Stille Camping Zone (incl. Mobilhome Camping) wil verblijven volgt die wegwijzers en komt via het dorp Nieuwkerke naar Dranouter gereden. 

stille camping zone

 

Overnacht je op de Mobilhome Camping en heb je een trekkend voertuig voor bijvoorbeeld je kampeeraanhangwagen, dan krijg je bij het oprijden van de camping een sticker in ruil voor jouw ticket "Plaats mobilhome / kampeeraanhangwagen". Met die sticker kan het trekkend voertuig parkeren op de bijhorende parking. Lees de FAQ voor de Mobilhome Camping goed door.

Mobilhome Camping

Gratis Volvo Only Parking

Dankzij de samenwerking met Volvo Willaert & Novabil is ‘The Volvo Only Parking’ opnieuw van de partij! 

Dat betekent dat wie met een Volvo naar het festival komt, gratis parking krijgt. Volg de pijltjes vanuit Loker.*

In 2024 situeert The VOP zich op hetzelfde stuk terrein als de Kiss & Ride-zone en de Plus Parking. 

*Opgelet: volzet = volzet. Geen reservaties mogelijk.
 

Image
Volvo visual nieuwsbericht fest 2023
Image
Meisje uit auto
Image
kind op fietsenparking