Het Zesde Metaal

BE
-
Chateau

Moeten we Het Zesde Metaal nog uitgebreid voorstellen? De band rond Wannes Cappelle, met klassiekers als ‘Ploegsteert’, ‘Naar De Wuppe’ en ‘Tid Van Ton’ is een vaste waarde in het Vlaamse muzieklandschap.

Medio 2022 sloeg het nieuws van de ongeneeslijke ziekte van gitarist-toetsenist Tom Pintens in als een bom. De band ging prompt voor een album in de intimiteit van de eigen kring. Pintens zette de pet van producer op en leidde de band naar de studio om nog een laatste keer alles te geven. Een maand na de opnames van het nieuwe album 'Het langste jaar' stierf Tom. Het nieuws zorgde tijdens Festival Dranouter 2023 voor koude rillingen.

Op Festival Dranouter 2024 komt Het Zesde Metaal dus langs met ‘Het langste jaar’ onder de arm, de muzikale neerslag van de hevigste periode uit de geschiedenis van de band. Tegelijk is dit wellicht de meest melodieuze plaat van Het Zesde Metaal, met meer ruimte dan ooit voor fijnzinnige maar uiterst efficiënte arrangementen. Het wordt een schone set vol vriendschap, dankbaarheid en hoop.

Remote video URL
Remote video URL
Remote video URL
Image
Zesde metaal