Spinvis

NL
-
Clubstage

Een blik in de kaleidoscoop van Spinvis is nooit hetzelfde. En toch weet je meteen met wie je van doen hebt. In het zweet van de festivalweide, de duisternis van de club, het pluche van het theater of de weerklank van je eigen vensterbank: zijn muziek brengt iedereen die ervoor open staat samen in hetzelfde gemoed. Een tikje melancholiek, maar hoopvol, vrij en met de blik vooruit.

Erik de Jong - alias Spinvis - is in 20 jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse muzieklandschap. Zijn singles vind je steeds weer in allerhande jaarlijstjes.

Voor het Festival Dranouter-publiek is Spinvis allesbehalve een onbekende. De Nederlandse artiest maakte er zijn debuut tijdens de editie van 2006, ook in 2012 was hij van de partij. Zijn laatste passage dateert ondertussen al van 2015. Deze jubileumeditie is het uitgelezen moment voor  alweer een beklijvende Spinvis-set.

‘Be-bop-a-lula’ van Spinvis: "Scherp luisteren" **** - Het Nieuwsblad 

"Moge Erik de Jong van Spinvis nog lang zijn dagboeken blijven verstoppen achter collages vol zo terloops mogelijke herinneringen" ★★★☆☆ - Humo

Remote video URL
Remote video URL
Image
Spinvis op zaterdag 3 augustus 2024