Muziekfanaten

Festival Dranouter is dé place to be om aanstormend talent te ontdekken, tussen optredens van klinkende namen door. Bovendien pakt het festival elk jaar uit met speciallekes... Noem jij jezelf muziekfanaat? Dan is Dranouter zeker iets voor jou!

 

Image
angele

Hoe het allemaal begon ...

Wat in 1975 begon als een klein evenementje op de koer van de voormalige jongensschool in de schoot van de plaatselijke folkclub, groeide uit tot een van de meest prestigieuze folkfestivals van heel Europa. Wist je dat Lou Reed, Nick Cave, Van Morrisson, Tom Odell, Michael Kiwanuka en Angèle hier al op het podium stonden? 

Anno 2010 verdween “folk” uit de officiële naam en kreeg het festival de slagzin ‘Festival of New Tradition’. Toch tieren folk en traditionele muziek nog welig op de line-up. Want als ‘Festival of New Tradition’ staan bands op de line-up die kans maken om als traditie beschouwd te worden. 

een onvergetelijke muziekvakantie!

Wie afzakt naar Festival Dranouter, die tekent present voor een frisse, kwalitatieve muzikale programmatie. Een unieke mix van internationale toppers, de beste Belgische bands en onbekende parels uit de pop en rock, met steeds een hart voor folk en traditie. Denk maar aan Oscar & The Wolf, Tamino of Angèle – zij stonden op Festival Dranouter voor hun doorbraak bij het grote publiek.

Voeg daar nog een feestelijk nachtprogramma, verrassende straattheateracts en vrolijke kinderanimatie aan toe, en je krijgt een onweerstaanbare formule. Jaarlijks zakken zo’n 50.000 liefhebbers af naar het kleine heuveldorpje voor een onvergetelijke muziekvakantie!

Image
sfeer
Image
sfeer
Image
sfeer
Image
sfeer
Image
sfeer
Image
Nordic Focus

Specialleke: Nordic Focus

Festival Dranouter zou Festival Dranouter niet zijn zonder hier en daar een ‘specialleke’… Dankzij ‘Nordic Focus’ maak je in 2024 kennis met de allerbeste Scandinavische bands.

Van Finse voodoo Pekko Käppi & K:H:H:L over ethno-techno van Suistamon Sähkö, tot melancholische saga's van VIIK of zelfs 'heavy folk' van Fränder. Deze ontdekkingen hakken er zeker in als een bijl!

Genoeg verteld… Tijd om die bands, randanimatie & podia te ontdekken! 

ONTDEK HIER DE LINE-up