Nieuw podium: De Koer

Image
Douglas Firs op zaterdag 3 augustus 2024

Wil je op Festival Dranouter 2024 beleven hoe het festival eraan toeging anno 1975? Dat kan dankzij het nieuwe podium De Koer! Deze tent vindt z'n stek op de geboorteplek van het festival: op de speelplaats - in het West-Vlaams "de koer" - van het plaatselijk schooltje. Op Festival Dranouter 2024 zal er dus een tweede festivalterrein zijn, recht tegenover het grote festivalterrein.

Met dit nieuw podium geeft Festival Dranouter haar bezoekers een waardevol cadeau voor haar jubileumeditie. De line-up kegelt je regelrecht terug naar de beginjaren van het festival, als folkfestival pur sang. En wie beter dan Muziekcentrum Dranouter vzw om De Koer te voorzien van een steengoeie line-up, met een fijne mix van singersongwriters, trad en folk.

 

Image
Muziekcentrum Dranouter MCD Logo

Rond de eeuwwisseling ontstond de concertwerking Muziekcentrum Dranouter met als doel: het hele jaar door kwalitatieve folkconcerten in het muzikaalste dorp van het land. Op De Koer zijn deze acts al bevestigd:

  • Groove-balfolk-jazzband Phlox
  • De piepjonge ISE (De Nieuwe Lichting-winnaar) met haar doorleefde stem
  • Romantische pracht van Douglas Firs
  • Tom & Aurélie: magische muzikale verwondering
  • EmBRUN: dansfeest met muziekjes uit heel Europa
  • Strijkersduo Bipolar Bows gaat in emotioneel dialoog met film

Binnenkort krijg je nog meer namen voor op De Koer!

 

Image
BipolarBows
Image
ISE festival dranouter
Image
DouglasFirs
Image
1975 video festival dranouter

Benieuwd hoe de eerste editie van Festival Dranouter eruitzag op "de koer" van 1975? Kleine kijktip: eerder deze week zette de festivalorganisatie voor het allereerst beelden van de eerste festivaleditie op haar socials. Nostalgie ten top.

Check de video

Festival Dranouter - 50 Years Of New Traditions

Op de affiche van Festival Dranouter 2024 (2, 3 & 4 augustus) staan al o.a. Suzanne Vega en The Waterboys met hun tijdloze folknummers, Joost Zweegers die terugblikt op zijn eigen carrière met Novastar (incl. special guest Geike), Brihang, Willem Vermandere, Froukje en Spinvis. Goose, Compact Disk Dummies, Stavroz, Think Of One, Puuluup en Fanfara Station zorgen voor party, roots & beats op deze jubileumeditie.

Ondertussen zijn weekendtickets, dagtickets, 2-daagse en VIP-tickets beschikbaar via de website. Verzeker je plekje voor deze jubileumeditie '50 Years of New Traditions'. Festival Dranouter vindt dit jaar plaats op 2, 3 & 4 augustus 2024.