Nordic Focus!

Image
Suistamon Sähkö op Festival Dranouter 2024

Ruwe runetekens en bijlen op de affiche van Festival Dranouter 2024: er komt een forse lading onverschrokken, Scandinavische folkbands jouw richting uit op 2-3-4 augustus!

Onder de noemer "Nordic Focus" voegen we de beste folkbands uit Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden toe aan de line-up. 

Ontdek alle namen

 

Finse voodoo en Noorse saga's

Wie 'folk' zegt, vult aan met 'Festival Dranouter'. Elk jaar ontdek je er de beste bands uit het genre. In 2022 bracht het festival voor het eerst een spotlight op een regio in de line-up, met het project 'Focus Schotland'. In 2023 was er 'Focus UK'. Zo'n specifiek thema helpt om te focussen op de rijkdom van een bepaalde regio én brengt de folktouch van de line-up nadrukkelijk in beeld. Dit concept slaat erg aan bij jullie, dus trekken we voor editie 2024 naar het hoge Noorden.

Komende zomer beleef jij samen met meer dan 50.000 andere festivalgangers de folkscene en traditionele muziek uit Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden. Van Finse voodoo Pekko Käppi & K:H:H:L over ethno-techno van Suistamon Sähkö, tot melancholische saga's van VIIK of zelfs 'heavy folk' van Fränder. Deze ontdekkingen hakken er zeker in als een bijl. Hieronder lees je alles over de artiesten van Nordic Focus!

Ontdek alle namen

Op de line-up van de 50ste editie van Festival Dranouter - 50 Years Of New Tradition staan al o.a. Spinvis, Willem Vermandere, Suzanne Vega, Goose, Het Zesde Metaal, Villagers, Brihang, Froukje, Mooneye, The Longest Johns, The Waterboys, Compact Disk Dummies, Stavroz, Puuluup...

Dankzij het nieuwe podium De Koer (hosted by Muziekcentrum Dranouter) beleef je bovendien hoe het festival er anno 1975 aan toeging, met op de line-up o.a. ISE, Douglas Firs, Tom & Aurélie en Bipolar Bows. 

Image
Pekko Kappi
Image
Wor Kongero
Image
Viik
Image
Trail Up North
Image
Suistamon Sakho
Image
Gangar
Image
Kajsa Balto
Image
Frander
Image
Basco